30 Νοεμβρίου, 2016

ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ Ε.Ε.

 

Νέα μετωπική επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπολύει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η χώρα του μέχρι στιγμής δεν έχει «κλείσει» το κεφάλαιο της Ε.Ε. Την ίδια στιγμή, ασκεί δριμύτατη κριτική στις Βρυξέλλες.

«Με την γεωγραφική θέση που κατέχει η Τουρκία είναι κομμάτι διάφορων συνεταιρισμών. Η Ε.Ε. δεν κατανοεί με ξεκάθαρο τρόπο αυτή την πραγματικότητα. Για αυτό τον λόγο επιμένει για στασιμότητα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις (της Τουρκίας)», τονίζει ο κ. Ερντογάν, ο οποίος προσθέτει τα εξής:

«Η Ε.Ε. έχει θέσει σε στάση αναμονής την Τουρκία για 53 χρόνια. Ασκήσατε σε διάφορες χώρες τέτοιου είδους πιέσεις. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Αποτελειώσατε αυτές τις χώρες; Δεν μπορείτε να αποτελειώσετε την Τουρκία».

Ο κ. Ερντογάν συνεχίζει την τοποθέτηση του με τα εξής λόγια: «Εμείς εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας, τους φίλους μας και τους πόρους μας. (Εφόσον χρειαστεί) θα εργαστούμε διπλάσια ή τριπλάσια. Δεν θα υποκύψουμε (στις πιέσεις) σε καμία περίπτωση. Να μας συγχωρέσουν.

Η Τουρκία δεν είναι από εκείνες τις χώρες (που υποκύπτουν στις πιέσεις)».Ο κ. Ερντογάν ασκεί κριτική στην Ε.Ε. στο ζήτημα του μεταναστευτικού: «Δεν καταφέρατε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες 100,200 ή 300 μεταναστών. Όμως εμείς φιλοξενούμε 3εκ πρόσφυγες».

Στην συνέχεια, ο κ. Ερντογάν αναφέρεται με πικρία στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία: «Παρόλα αυτά δηλώνω ότι ακόμη δεν κλείσαμε το κεφάλαιο της Ε.Ε. Ωστόσο η φωτογραφία που έχουμε μπροστά μας δεν μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει το εξής: Η Τουρκία έχει πάντα πολλές εναλλακτικές. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την πορεία μας εκμεταλλευόμενοι μια από αυτές τις εναλλακτικές (επιλογές). Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας τις εναλλακτικούς (συνομιλητές)». 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: