11 Νοεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,6 βαθμών σημειώθηκε στις 6:40 το πρωί της Παρασκευής, με επίκεντρο την ίδια περιοχή που «έδωσε» τους 4,4 βαθμούς, κοντά στον οικισμό Γυναικόκαστρο Κιλκίς.

«Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, αναφερόμενος στη συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που επετεύχθη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την Πέμπτη.

Να αποσυμφορήσει τα νεκροταφεία στα οποία αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί περίπου τρία εκατομμύρια οστά νεκρών στα χωνευτήρια επιχειρεί η Πολιτεία. Έχει ήδη συνταχθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος η Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία κέντρων αποτέφρωσης οστών νεκρών.

Με την αφιέρωση της τιμής στους εθελοντές της Εκκλησίας «σε αυτούς που δεν περιμένουν τίποτα, αλλά δίνουν τον εαυτό τους σε έναν αγώνα δύσκολο» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχθηκε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων όπου θα διεξαχθούν ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και άλλοι μικρότεροι αγώνες δρόμου θα ισχύσουν το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου στην Αττική.

Κόσμος: Ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων από την ισχυρότατη βομβιστική επίθεση με στόχο το γερμανικό προξενείο στο Μασάρ ι Σαρίφ του Αφγανιστάν: Οι νεκροί είναι τουλάχιστον έξι και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Μετά την επίθεση καμικάζι, οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκαν αρκετές ώρες ώστε να ανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης. Την ευθύνη έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν, ως αντίποινα για επιδρομή στο Κουντούζ.

Η περίφημη τοποθέτηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ για τους μουσουλμάνους, η οποία εξαφανίστηκε από τον δικτυακό του τόπο αμέσως μετά την εκλογή του, φαίνεται ότι επέστρεψε στη θέση της. Εξέπνευσε στο νοσοκομείο ο κυβερνήτης περιφέρειας στην επαρχία Μαρντίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ο οποίος είχε τραυματιστεί την Πέμπτη κατά τη βομβιστική επίθεση κατά του γραφείο του. Ο κυβερνήτης είχε μεταφερθεί για νοσηλεία στο Γκαζίαντεπ.

Η εκλογή του Τραμπ έχει προκαλέσει αρκετή αβεβαιότητα, και για την Ευρώπη ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες είναι το ΝΑΤΟ: Ο ρεπουμπλικανός επαναλαμβάνε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του πως θα ζητούσε μεγαλύτερη «συμβολή» των υπόλοιπων μελών της Συμμαχίας περίπου ως «αντάλλαγμα για την προστασία» της αμερικανικής πλευράς.

Συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα σε πόλεις των ΗΠΑ οι διαδηλώσεις νέων κυρίως κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ, η συμμετοχή όμως ήταν μικρότερη. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι αυτό είναι άδικο, κατηγορώντας μερίδα των ΜΜΕ.

Οικονομία:Απίστευτα φορολογικά βάρη σηκώνουν οι Έλληνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν που αποτυπώνονται σε πίνακες που συνοδεύουν τις φθινοπωρινές εκτιμήσεις της, οι φοροεπιβαρύνσεις έχουν φθάσει τα 65,7 δισ. από 64 δισ. το 2015. Νέο κύμα φόρων από τον Ιανουάριο.

Η Σιγκαπούρη είναι ο πιο ελκυστικός προορισμός για τις νεότερες γενιές, από 18 έως 34 ετών, που επιθυμούν να μεταναστεύσουν αναζητώντας καλύτερη σταδιοδρομία στο εξωτερικό. Σύμφωνα με έρευνα της HSBC μεταξύ 27.000 μεταναστών από 190 χώρες, πάνω από το 60% όσων έχουν μεταναστεύσει στη Σιγκαπούρη είναι ικανοποιημένο από τις αμοιβές και την ποιότητα ζωής.

Αύξηση 7% (σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015) στα ενοποιημένα έσοδα παρουσίασε ο Όμιλος της Aegean στο εποχικά πιο ισχυρό γ' τρίμηνο του 2016. Τα έσοδα ανήλθαν σε 416,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 74,9 εκατ. ευρώ.

Απόφαση, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι, οι προϋποθέσεις καθώς και η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη διακοπή εργασιών φορολογουμένων με ημερομηνία διακοπής εργασιών την ημερομηνία του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους, εξέδωσε ο γγ Δημοσίων Εσόδων Γ.Πιτσιλής.

Παρά τις περικοπές, ειδικά στις επικουρικές συντάξεις, ο κίνδυνος κατάρρευσης του ΕΤΕΑ παραμένει. Το Ταμείο με απόφαση της διοίκησης άλλα 70 εκατ. για να μπορέσει να πληρώσει τις συντάξεις του Δεκεμβρίου. Το ΕΤΕΑ έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις ομολόγων συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους.

Αθλητισμός:Το ντέρμπι κορυφής Γαλλίας–Σουηδίας (21:45 – 1ος όμιλος) στο Παρίσι και το βρετανικό ντέρμπι Αγγλίας–Σκωτίας (21:45 - 6ος όμιλος) στο Λονδίνο ξεχωρίζουν στην πρώτη ημέρα της τέταρτης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στη ζώνη της Ευρώπης.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον η Αργεντινή αναφορικά με την πρόκριση στο Μουντιάλ 2018. Η παρέα του Μέσι γνώρισε νέα βαριά ήττα από τη Βραζιλία με 3-0 και υποχώρησε έκτη θέση, που δεν πληροί τις προυποθέσεις ούτε για συμμετοχή στο διηπειρωτικό αγώνα πλέι-οφ.

Χωρίς τη συμμετοχή τριών διεθνών ξεκίνησε την Πέμπτη η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το ντέρμπι με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Ο λόγος για τους Μανιάτη, Πέτσο και Μπακασέτα, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα λόγω των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν και οι οποίοι έχουν καταστήσει τη συμμετοχή τους αμφίβολη.

Το μήνυμα ότι «καμιά παράγκα και κανένα οργανωμένο σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την ελληνική κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση», «μέχρι εδώ», έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους συναρμόδιους υπουργούς, που πραγματοποιήθηκε, όπως είπε, «υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών, των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού».




Δεν υπάρχουν σχόλια: