22 Νοεμβρίου, 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η ΡΩΣΙΑ

 

Με τον ήρωα του, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε. Συναντήθηκαν για περίπου 45 λεπτά και ο κ.Ντουέρτε είπε:

«Τον τελευταίο καιρό βλέπω τις δυτικές χώρες να παρενοχλούν τις μικρές. Και δεν είναι αυτό όλο, είναι και πολύ υποκρίτριες», τόνισε και συνέχισε «Κάνουν δήθεν ότι ξεκινούν έναν πόλεμο, αλλά στην πραγματικότητα φοβούνται να προχωρήσουν.

Αυτό το σφάλμα κάνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες. Έκαναν πόλεμο σε τόσες χώρες, στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ με μόνη αιτιολογία ότι υπήρχαν (σύμφωνα με την Ουάσινγκτον) όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία τελικά δεν υπήρχαν».

«Ξέρετε αν η Κίνα και η Ρωσία αποφάσιζαν να δημιουργήσουν με νέα τάξη, θα ήμουν ο πρώτος που θα προσχωρούσα», τόνισε. Τέλος, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε δήλωσε ότι θα ήθελε οι Φιλιππίνες να είναι μέρος της Ευρώπης.  "Παρά την απόσταση, έχουμε την επιθυμία να αποτελούμε μέρος της Ευρώπης, κυρίως στον τομέα του εμπορίου".

Από τη μεριά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε. "Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να συζητήσω μαζί σας το σύνολο των θεμάτων που άπτονται των διμερών μας σχέσεων συνεχάρη τον Ντουτέρτε για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 9ης Μαΐου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: