09 Νοεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πάνω από τη νησίδα Παναγιά, του νησιωτικού συγκροτήματος των Οινουσσών, και σε χαμηλό ύψος στα 1.000 πόδια, πέταξε τα ξημερώματα της Τετάρτης τουρκικό ελικόπτερο. Το ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, στις 05:55 και εξήλθε στις 05:58.

Ομιλία με φόντο την Ακρόπολη θα απευθύνει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την ιστορική επίσκεψή του στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου. Η ομιλία του θα επικεντρωθεί στις αξίες της Δημοκρατίας.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλεί η ενίσχυση των ανέμων σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίου-Αντιρρίου και Καβάλας-Πρίνου. Απέχουν και σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, οι συμβολαιογράφοι από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 

Η εμπλοκή των ΗΠΑ στο Κυπριακό, η οποία ξεκίνησε τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, με βασικό γνώμονα την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης «κόκκινης» απειλής στην Ανατολική Μεσόγειο, εξακολουθεί σήμερα να αφορά διάφορα πεδία της κυπριακής πραγματικότητας.

Κόσμος:Από την Κίνα και την Ιαπωνία έως τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Ευρώπη σύσσωμος ο πλανήτης παρακολούθησε ίσως με το μεγαλύτερο στα παγκόσμια χρονικά ενδιαφέρον τον Ντόναλντ Τραμπ να γίνεται ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εμφανώς συγκινημένος ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε ενώπιον των οπαδών του που φώναζαν «USA! USA!». «Συγγνώμη που περιμένατε, είχα περίπλοκη δουλειά» τους είπε. Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε συμφιλιωτικός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επουλωθούν οι πληγές της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά και απόλυτα ξεκάθαρος ότι πάνω από όλα είναι οι ΗΠΑ.

Απόλυτη ανατροπή στη μάχη για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο χάρτης βάφεται κόκκινος με τις δημοσκοπήσεις να πέφτουν στο κενό. Ο Τραμπ πήρε τις πολιτείες-«κλειδιά», αλλά και ορισμένες από εκείνες που παραδοσιακά στηρίζουν τους Δημοκρατικούς και κέρδισε.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε εκλογικό κέντρο στην περιοχή Αζούσα της Καλιφόρνια με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν άλλα δύο. Νεκρός εντοπίστηκε και ο δράστης του επεισοδίου. 

Η υποψήφια για την αμερικανική προεδρία Χίλαρι Κλίντον εμφανίστηκε συγκρατημένη στο πρώτο της μήνυμα για την εκλογική βραδιά. «Ό,τι κι αν συμβεί απόψε, σας ευχαριστώ για όλα» έγραψε στο Twitter απευθυνόμενη στους συνεργάτες της, των οποίων εξήρε τις ικανότητές και τον αγώνα που έδωσαν.

Οικονομία:Βουτιά καταγράφουν οι διεθνείς χρηματαγορές, μετά την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου βυθίστηκε, καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προκάλεσε πανικό, με συνέπεια την άμεση αναζήτηση από τους επενδυτές πιο ασφαλών τοποθετήσεων για τα κεφάλαια τους.

Σενάρια για απολύσεις προσωπικού της ΔΕΗ που έχει  θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εξετάζει η διοίκηση της επιχείρησης, προκειμένου να συμμαζέψει τα οικονομικά της που βρίσκονται σε δεινή θέση αλλά και να προχωρήσει σε ηλικιακή ανανέωση. Ωστόσο, η ΓΕΝΟΠ αντιδρά.

Με νέα διαπραγματευτική γραμμή αναμένεται να προσέλθει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τα Εργασιακά στις 14 Νοεμβρίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Σοφών για μειωμένο ωράριο σε εργαζόμενους που κινδυνεύουν με ομαδικές απολύσεις.

Χωρίς επίσημες δηλώσεις ολοκληρώθηκε την Τρίτη η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. To ΤΧΣ θα προβεί σε ανακοίνωση των αποφάσεών του την Τετάρτη μετά το πέρας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.

Στο 48% των δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που αφορά δανειολήπτες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, θα υπάρξει μεσοσταθμική μείωση του επιτοκίου κατά 2,3% και στο 1/3 περίπου αυτών θα υπάρξει επιπλέον και πάγωμα μέρους του κεφαλαίου.

Αθλητισμός:Τα τελευταία του συμπεράσματα με αποστολή... ανάγκης βέβαια καλείται να βγάλει σήμερα, Τετάρτη (21:15, ΣΚΑΪ) ο Μίκαελ Σκίμπε, στο φιλικό της Εθνικής με τη Λευκορωσία στο Καραϊσκάκη. Με το βλέμμα στο κρίσιμο ματς της Κυριακής για τα προκριματικά του Μουντιάλ με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ο Γερμανός Ομοσπονδιακός έχει την ευκαιρία να δει κάποια σχήματα αλλά και κάποιους παίκτες εν δράσει.

Δύο χρόνια μετά την ταπεινωτική ήττα (7-1) που υπέστη από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διοργάνωσε, η Βραζιλία επιστρέφει στο Μπέλο Οριζόντε, επιχειρώντας να κάνει μία υπέρβαση στην πικρή αυτή μνήμη, απέναντι στον δυσκολότερο αντίπαλό της, την Αργεντινή.

Ο Μίχαελ Σκίμπε δεν θα κουράσει περισσότερο τους θεωρούμενους ως βασικούς διεθνείς στον φιλικό αγώνα της Τετάρτης με τη Λευκορωσία στο «Γ. Καραϊσκάκης», αφού το παιχνίδι που έπεται την Κυριακή με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι κομβικής σημασίας για την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.

Η παρουσία του Θεόδωρου Γιαννίκου στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Ολυμπιακός περατώθηκε σήμερα. Ο νομικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της πειραϊκής εταιρείας παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναλάβει τη Διεύθυνση των Μελών Ομοσπονδιών της FIFA, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: