11 Νοεμβρίου, 2016

ΑΝΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

 

Πόλεμο έχει κηρύξει η εφημερίδα «Αυγή», βαδίζοντας... αγκαλιά με τον αποπεμφθέντα πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη σε επιθέσεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Με κατάπτυστα άρθρα τους, τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν γιατί έτσι νομίζουν πως μπορούν να λοιδορήσουν με τρόπο αήθη τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο:Ο ξερόλας και ανέντιμος Τριαντάφυλλος Τρανός σε άρθρο του με τίτλο «Ιερές Αγελάδες», χαρακτηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ως «ακροδεξιό». Κούνια που τους κούναγε τόσο καλά ξέρουν τον Αρχιεπίσκοπο;

Επίσης σε δεύτερο κείμενο της εφημερίδας με τίτλο «Ο Φίλης και οι φιλικοί» του λασπολόγου Θανάση Κρατερού, γίνεται λόγος για αποπομπή του Νίκου Φίλη μετά την «πρωτοφανή σε βιαιότητα επίθεση του Αρχιεπισκόπου».

Είναι πραγματικά ανήκουστο αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ! Τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε – δικαιωματικά ως πρωθυπουργός – να μη συμπεριλάβει τον Φίλη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η εφημερίδα και το «βαθύ κόμμα» να προχωρούν σε πλήρη κάλυψη του απερχόμενου υπουργού, δικαιολογώντας τη σκαιότητα των λεγομένων του εναντίον του Αρχιεπισκόπου.

Δεν τους έκανε την παραμικρή εντύπωση τα όσα είπε ο κ. Φίλης για τα «παιδιά που μεγάλωσαν με το πορτοφόλι του μπαμπά», «τη γενιά του 1-1-4 και του Ρήγα Φεραίου».

Δεν τους ένοιαξε ούτε καν το γεγονός ότι μίλησε για «αυτά είναι που δεν θα αποκτήσουν ποτέ οι πολιτικοί της τηλεοπτικής σαπουνόπερας, οι απόντες, οι αδιάφοροι, οι δοτοί, οι κυνικοί, οι άδειοι από ζωή με όσους τίτλους σπουδών κι αν κατάφεραν να αποκτήσουν με το πορτοφόλι του μπαμπά τους».

Όλα αυτά ήταν σταγόνα στον κομματικό τους ωκεανό. Γιατί το πρόβλημά τους δεν ήταν ποτέ εάν ένας ολόκληρος λαός εισέρχεται σε διχαστικές τάσεις, αλλά εάν ο Φίλης και οι συν αυτώ θα κάνουν τη δουλίτσα τους.

Το λέμε και το υπογραμμίζουμε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: Το δικαίωμα της άποψης είναι απολύτως σεβαστό και συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να καθυβρίζει και να καταφέρεται με τέτοια χυδαιότητα σε βάρος ενός ανθρώπου, όπως ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, που τουλάχιστον μέχρι και αυτή την ώρα επιμένει να παραμένει μετριοπαθής, όσες επιθέσεις κι αν δέχεται πανταχόθεν. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι σοβαρό ελάττωμα... Και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν τα παιδιά της Κουμουνδούρου.

Η εφημερίδα «Αυγή», το κατεξοχήν όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, με αφορμή την τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Φαίνεται ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεχάσει το πόσο μετριοπαθής και χαμηλών τόνων παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Φαίνεται πως ξέχασαν πόσο σημαντικό έργο επιτελεί η Εκκλησία, τη στιγμή που η κυβέρνηση οδηγεί 11 εκατ. Έλληνες πολίτες στη φτώχεια και την εξαθλίωση, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις πολιτικές του «Μνημονίου 3» και ίσως Μνημονίου 4;

Ταυτόχρονα, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διερωτηθούν για ποιο λόγο μια προσωπικότητα, όπως ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας εξανίσταται μπροστά στον... ορυμαγδό «μεταρρυθμίσεων» που επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι: νομίζουν ότι με τέτοιου είδους επιθέσεις μπορούν να πλήξουν το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου. Το μόνο που κάνουν με τα εμετικά τους δημοσιεύματα είναι να προκαλούν διχαστικά σύνδρομα, τη στιγμή που περισσότερο από ποτέ, η Πατρίδα απαιτεί τον λαό να βρίσκεται ενωμένος.

Ο Μακαριώτατος δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να επικρίνει απλά τις κατά καιρούς ανιστόρητες και προσβλητικές τοποθετήσεις του Φίλη εναντίον της Ορθοδοξίας.

Επειδή όμως κάποιοι αναγνώσται της ρυπαρής αυτής φυλλάδας «η Αυγή» και οι εκδότες της υπερηφανεύονται ότι είναι ιστορική αυτή η φυλλάδα τους υπενθυμίζουμε ότι είναι ανιστόρητοι, διότι και στις 31/8/1970 τα είχαν βάλει και πάλι με την Εκκλησία, στόχος τους τότε ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης.

Δυστυχώς όμως γι΄ αυτούς εδόθη Εισαγγελική εντολή να μαζευτεί  αυθημερόν  από όλα τα περίπτερα της Χώρας, μπορούν να μας απαντήσουν από την Αυγή το γιατί;

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: