10 Νοεμβρίου, 2016

ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗ BILD

 

Με ένα άρθρο του στην Bild που κυκλοφορεί σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζει τις εξελίξεις στην Αμερική αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. «Ο δημαγωγικός λαϊκισμός δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αμερικής» γράφει, μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

«Και αλλού στη Δύση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις βρίσκονται σε μια ανησυχητική κατάσταση». Εκτιμά επίσης ότι μια από τις αιτίες του διογκούμενου λαϊκισμού είναι το γεγονός ότι οι ελίτ της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας δεν δίνουν πάντα την καλύτερη εικόνα και τόνισε ότι οι διαδικασίες λήψης των αποφάσεων δεν είναι πάντοτε κατανοητές.

«Σε αυτό προστίθεται και η επίδραση της διαμόρφωση γνώμης από το διαδίκτυο, όπου είναι απολύτως αδιάφορο εάν οι ισχυρισμοί είναι βάσιμοι, σημαντικό είναι να προκαλείται ο σωστός βαθμός οργής», συνεχίζει ο κ. Σόιμπλε και καταλήγει: «Είναι αναγκαία η πολιτισμένη συζήτηση. Καθένας πρέπει να είναι διατεθειμένος να θέλει να μάθει. Εάν είμαστε ανοικτοί στην άποψη του άλλου και την αλλαγή γνώμης τότε ο λαϊκισμός θα τα βρει σκούρα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: