11 Οκτωβρίου, 2016

ΤΑ WIKILEAKS ΚΑΙΝΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

 

2015 και η προγραμματισμένη συνάντηση το υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ με τον Πάνο Καμμένο, ακυρώνεται.  Από τη μεριά της Ελλάδας δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στον λόγο της ακύρωσης, ωστόσο, οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες Άντυ και Μάϊκ Μανάτος, σε email τους, αναφέρουν σημαντικά στοιχεία για αυτή τη συνάντηση.  

Το συγκεκριμένο mail στάλθηκε σε περισσότερους από 50 Αμερικανούς πολιτικούς και τα Wikileaks το έβγαλαν στην αδημοσίευτα. Οι παραπάνω επιχειρηματίες υπογραμμίζουν ότι οι ΗΠΑ έκανα "γκάφα" γιατί για άλλη μια φορά αγνόησαν τη σημασία που έχει η χώρα μας, η οποία, όπως αναγράφεται,  "φλερτάρει" με τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν.

Επιπλέον, τονίζεται ο ρόλος της Σούδας σαν βάση του ΝΑΤΟ και ότι η χώρα μας δεν έχει όφελος από τη χρήση της από τη Συμμαχία, ενώ, στο mail υπογραμμίζεται ότι η αναβολή της συνάντησης στην  Ουάσινγκτον, και μάλιστα τελευταία στιγμή, είναι ικανή να δημιουργήσει αντι-αμερικανικό κλίμα στην Ελλάδα. 

Οι λόγοι της ακύρωσης αυτής, φαίνεται πως είναι η δυσαρέσκεια κύκλων του αμερικανικού Πενταγώνου για τις ‘σχέσεις’ με τη Ρωσία. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως με τη Ρωσία, δεν προχώρησε ποτέ η σύζευξη.

Έκτοτε όμως ο κος Καμμένος έχει επιδοθεί σε μία αμερικανοφιλία άνευ ορίων. Παρόλα αυτά οι Αμερικανοί εξακολουθούν να ‘φτύνουν’ τον Υπουργό Αμύνης. Τελικά η ελληνική εξωτερική πολιτική με την δυτικοδουλία της, έχει καταφέρει να μας έχει διεθνώς απομονωμένους.
  
Ούτε με τη Ρωσία προχωράμε, ούτε με τη Δύση που μας αδειάζει σε όλα τα μέτωπα. Μένουμε μόνοι, με τους ‘πρόσφυγες’ και με Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια να ζητούν τα πάντα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: