27 Οκτωβρίου, 2016

'ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΑ' ΤΑ PANAMA PAPERS

 

Με ερώτηση 36 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στη Βουλή αναδεικνύεται σε θέμα η ύπαρξη 7 Off-Shore στο όνομα του Κύπριου επιχειρηματία Αρτέμη Αρτεμίου. Οι εταιρείες έχουν έδρα τον Παναμά και ιδρύθηκαν  μετά την 1 Οκτωβρίου 2013. Πρέπει να τονιστεί πως ΔΕΝ εμφανίζονται στα λεγόμενα Panama Papers.

Τα ονόματα των εταιρειών είναι :

PRASINUS CISTERNA CORPORATION
INFINITUS CIBUS CORPORATION
DOMOM OMNIBUS CORPORATION
RUTILUS CARINA CORPORATION
AMPLO CORPORATION
EXECUTO CORPORATION
PROFICIO CORPORATION

Στις επτά αυτές εταιρείες διευθυντικό ρόλο παίζουν δύο άλλες κυπριακές εταιρείες οι: APLAW NOMINEE LTD και APLAW SERVICES LIMITED και επίσης εμφανίζεται και το όνομα του Κύπριου επιχειρηματία Λάμπρου Πιερή, όνομα βαρύ στον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι εισαγγελικές αρχές της Κύπρου έχουν προχωρήσει, ήδη, σε έρευνα των εταιρειών αυτών. Την προσοχή τους έπιασε το γεγονός ότι 

Α).δε βρίσκονται στα Panama Papers

B).υπάρχουν ενδείξεις και εμπλοκής Ελλήνων πολιτών και μάλιστα μεγάλων ονομάτων, τα ονόματα των οποίων επίσης δε βρίσκονται στα Panama Papers.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; τα λεγόμενα Panama Papers που γνωρίζουμε είναι ‘πειραγμένα’. Λείπουν ονόματα Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται να έχουν σχέσεις ιδιοκτησιακές-νομικές με off-shore εταιρείες.

Ποιος ή ποιοι έχουν πειράξει τα Panama Papers;  ποιος οι ποιοι βρίσκονται στα Panama Papers; Έχει τηρηθεί η νομιμότητα ή όχι;

Ελπίζουμε πως η εισαγγελική έρευνα της Κύπρου θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις ονομάτων και ευελπιστούμε πως κάποια στιγμή θα κινηθεί και η ελληνική εισαγγελία (εφόσον προκύψουν βάσιμες υποψίες) 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: