26 Οκτωβρίου, 2016

OΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

 

Η νέα διαρροή από τον ιστότοπο των WikiLeaks μύριζε.. Ελλάδα. Τα email του προέδρου της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι, Tζον Ποντέστα, που διέρρευσαν πρόσφατα, αφορούν την Ελλάδα και την ανάγκη ύπαρξης Σχεδίου Β, της δραχμής, σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη κατέληγε σε ναυάγιο.

Στις 16 Απριλίου 2015 είχε διοργανωθεί δείπνο στη Νέα Υόρκη, στο οποίο φέρεται να συμμετείχε ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο στενός συνεργάτης του Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. 

Στο δείπνο ήταν καλεσμένος και ο Τζον Ποντέστα. Ο άνθρωπος δε ο οποίος επικοινωνεί με τον Ποντέστα, είναι ο Phil Angelides, Ελληνοαμερικανός πολιτικός των Δημοκρατικών.

Ο Angelides ήταν μάλιστα συμφοιτητής με τον Γκάλμπρεϊθ, με τον οποίο συνέχιζε να διατηρεί καλές σχέσεις και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του δεύτερου με τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

Σε άλλο μήνυμα, μάλιστα, ισχυρίζεται ότι ο Γκάλμπρεϊθ τον πληροφορούσε για κάθε εξέλιξη στη διαπραγμάτευση μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη, ως υπουργού Οικονομικών, και των Ευρωπαίων εταίρων.

Ο ίδιος ο Angelides τονίζει στον Ποντέστα, σε email: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα plan B, για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα, όπως ανθρωπιστική βοήθεια, ένα επίπεδο σταθερότητας για τη νέα δραχμή κτλ.

Θα μπορούσαμε να βάλουμε μια ομάδα Ελληνο-αμερικανών (και όχι μόνο Ελληνο-αμερικανών, ηγετικών προσώπων στα οικονομικά και την εθνική ασφάλεια) για να έχει συμβουλευτικό ρόλο στις προσπάθειες της κυβέρνησης, εάν ένα Plan B αποδειχθεί απαραίτητο. (…) 

Επίσης, θα ήταν υπέροχο εάν η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έκανε με τρόπο κάποια δήλωση, υπέρ της προσπάθειας της κυβέρνησης να επιτύχει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Δε θα σχολιάσουμε την υπουργεία Βαρουφάκη. Ο λαός έχει μυαλό και κρίση. Αυτό όμως που σίγουρα προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι πως όλες οι χώρες είχαν ΣΧΕΔΙΑ, όχι μόνο ένα, εκτός από τη χώρα μας. Καμία εναλλακτική δεν είχαν, εκτός και αν θεωρούν σχέδιο την άρον άρον υποχώρηση και την υπογραφή του Μνημονίου 3.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: