18 Οκτωβρίου, 2016

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ

 

Την επιθυμία της να εκδώσει ομόλογα, ανάλογα του 1 δις $ στο κινέζικο νόμισμα, για πρώτη φορά δήλωσε η Ρωσία, λόγω των κυρώσεων της Δύσης αλλά και να καλύψει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού της.

Η χώρα έχει ανάγκη αυτά τα χρήματα, καθώς με την πτώση των τιμών, τα ελλείμματά της αυξήθηκαν και η πρόσβασή της στις διεθνής αγορές κεφαλαίου βρίσκεται σε περιορισμό, λόγω των κυρώσεων που της έχουν επιβάλλει.  

Πολύ θετικό βέβαια, είναι ότι έχει πολύ χαμηλό δημόσιο χρέος, συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, ενώ δεδομένη θεωρείται η συνεργασία της με την Κίνα.

Από την άλλη πλευρά οι αγορές χρυσού εκ μέρους της Ρωσίας, η οποία κατέχει πλέον την 6η θέση όσον αφορά τα αποθέματα της, συνεχίζουν να τροφοδοτούν τις φήμες περί προετοιμασίας του χρυσού ρουβλίου, της σύνδεσης.

Δηλαδή του νομίσματος της με το χρυσό σε μία εποχή που κανένα άλλο νόμισμα στον πλανήτη δεν έχει αντίκρισμα, με αποτέλεσμα να μην αναφερόμαστε πλέον σε νομίσματα αλλά σε συναλλάγματα (Fiat mονευ).

Άμεση συνέπεια για τις Η.Π.Α., οι οποίες φυσικά δεν έχουν την επιθυμία και τη δυνατότητα να πληρώσουν  τα τεράστια χρέη τους, θα ήταν ένας πολύ βαρύς πληθωρισμός. 
 
Λόγω του ότι τεράστιες ποσότητες ανεπιθύμητων πλέον δολαρίων θα εισέρρεαν από όλο τον κόσμο στο εσωτερικό της υπερδύναμης, πλημμυρίζοντας την αγορά της.

Συμπεραίνοντας, πολλές άλλες χώρες θα ήθελαν να χάσουν τα προνόμια τους οι Η.Π.Α. από το δολάριο, καθώς επίσης από την κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ελπίζοντας να τα καταφέρει η Ρωσία, μεταξύ των οποίων η Γερμανία που δέχεται μία τεράστια επίθεση στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα, η οποία πυροδοτήθηκε από τη Deutsche Bank.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: