03 Οκτωβρίου, 2016

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ

 

Με έναυσμα τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη συνθήκη της Λοζάνης, απόστρατος Τούρκος αξιωματικός υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα έχει καταπατήσει 17 Τουρκικά νησιά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από το 2004.

Ο πρώην στρατηγός Ümit Yalım, που είχε διατελέσει και στο ΝΑΤΟ, ισχυρίστηκε ότι η συνθήκη αποτέλεσε λαμπρή νίκη για την Τουρκία και πως το πρόβλημα είναι η κατάληψη τουρκικών νησίδων, ειδικά από το 2006 και μετά, κάνοντας απόβαση στρατευμάτων που εγκαταστάθηκαν στα μέρη.

Ουσιαστικά κατηγορεί τη Ελλάδα για παράβαση των γκρίζων ζωνών και εγκαθίδρυση στρατευμάτων  που παραβαίνει τις διεθνείς συνθήκες. Ειδικότερα, μίλησε για περιοχές όπως το Γαιδουρονήσι.

Όπου το 2009 έκανε απόβαση ελληνικό στρατιωτικό απόσπασμα, χωρίς κάποια κίνηση να γίνεται από πλευράς της Τουρκίας, ενώ ανέφερε ότι τα 17 ‘’καταπατηθέντα’’ νησιά ανήκουν στις νομαρχίες Σμύρνης, Αιδινίου και Μούγλας.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία οφείλει να τα διεκδικήσει και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση, έστω και με βίαιο τρόπο. Μάλλον κάποιος προσπαθεί να δώσει αφορμές πολέμου, με τέτοιες φήμες να κυκλοφορούν ασταμάτητες…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: