13 Οκτωβρίου, 2016

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Μέγιστο πλήγμα για την ελληνική οικονομία, είναι το ΄προσφυγικό’-λαθρομεταναστευτικό. Τα νούμερα προκαλούν ίλιγγο, αλλά πρέπει όλοι οι Έλληνες να τα μάθουν.

12 δισεκατομμύρια είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες από όπου κατάγονται οι μετανάστες.

9 δισεκατομμύρια ετησίως χάνεται για το Ελληνικό Δημόσιο από διαφυγόντες φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, λόγω του παρεμπορίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των παρεμπόρων είναι λαθρομετανάστες.

2.700.000 δις ετησίως κοστίζουν τα νοσήλια των λαθρομεταναστών που φυσικά δεν είναι ασφαλισμένοι. Συνυπολογίστε και τις επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και το κόστος εκτοξεύεται στα 5-6,5 δις (πηγή των ποσών είναι δηλώσεις του τότε Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου).

1.500.000 δις κοστίζει η παρανομία των λαθρομεταναστών. Το ποσό αυτό έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αφορά το επιπλέον κόστος αστυνόμευσης.

7.500.000 δις είναι τα έσοδα που έχουν οι παρέμποροι-λαθρομετανάστες, χωρίς να συνυπολογίζεται η απώλεια εσόδων από τις νόμιμες επιχειρήσεις που κλείνουν.

Με μία απλή πρόσθεση το συνολικό ΑΜΕΣΟ κόστος φτάνει στο δυσθεώρητο ποσό των 32 δις ευρώ, με αδυναμία πραγματικού υπολογισμού του έμμεσου κόστους.

Για να γίνει πλήρως κατανοητό το πρόβλημα θυμίζουμε πως, το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2012 που μας οδήγησε στο 2ο Μνημόνιο ήταν 24,5 δις ευρώ. 

Αυτό με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία). Αξίζει να τονιστεί ότι μιλάμε για το συνολικό-πραγματικό έλλειμμα και όχι το πρωτογενές. Συνυπολογίζονται δηλαδή και τόκοι και τοκοχρεολύσια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: