05 Οκτωβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια θα λάβει χώρα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2016».

Παναττική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας εξήγγειλε για την Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση να παραβρεθούν σε δίκες της διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Λάδι στη φωτιά στην κόντρα με τον Νίκο Φίλη έριξε σήμερα, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, σημειώνοντας ότι ο Μακαριότατος δεν συζητά με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα των Θρησκευτικών.

Έκανε, δε, λόγο για αντικληρικανιστές που μεταφέρουν στην Ελλάδα ό,τι «πιθηκιστικά» μοντέλα επικρατούν σε άλλες χώρες. Ο ίδιος έδωσε απάντηση και σε δημοσιεύματα που βλέπουν τον κ. Ιερώνυμο «στα χνάρια Χριστόδουλου»... 

Αλλαγή της ατζέντας, με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της στην κοινωνία, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα στοιχεία για την υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατ. ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. ευρώ για το εννιάμηνο.

Πέντε τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Ελλάδα μετά από παράνομη είσοδο στη χώρα από τον Έβρο, έχοντας μάλιστα μαζί τους μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα, αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου την Τετάρτη.

Κόσμος:«Μόνο μία σφαίρα μπορεί να με σκοτώσει πολιτικά». Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου το έχει δηλώσει πολλές φορές – και ακόμη περισσότερες μετά την αποπομπή του από το κόμμα. Την Τετάρτη, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν επανέρχεται στις δικαστικές αίθουσες, αυτή τη φορά για να διεκδικήσει την ανάκληση του αποκλεισμού του από το Εθνικό Μέτωπο.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ, το «ενδεχόμενο» να είχε νόμιμα αποφύγει να πληρώσει φόρους είναι «απόδειξη ευφυίας». Για το 67% των Αμερικανών σε δημοσκόπηση του Reuters πάντως, είναι «εγωιστικό και αντιπατριωτικό» -έστω κι αν περίπου δύο στους πέντε δείχνουν να έχουν έναν κάποιο σεβασμό απέναντι σε κάποιον που ξέρει να αξιοποιεί τις τρύπες στο φορολογικό σύστημα.

Μέσα σε μία ημέρα, η ιταλική ακτοφυλακή εντόπισε 28 πρόσφυγες και μετανάστες νεκρούς σε επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας, περισυλλέγοντας συνολικά 4.655 άτομα. Σύμφωνα με τον φωτογράφο Άρη Μεσσίνη του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 22 βρέθηκαν νεκροί σε ξύλινο σκάφος, οι περισσότεροι έχοντας πεθάνει από ασφυξία.

Απέναντι σε μία δραματική, αλλά ακόμη μυστηριώδη, υπόθεση έχει βρεθεί η αστυνομία της Βαυαρίας: Σε σπίτι στην περιοχή του Μπάιροϊτ βρέθηκε ένας 43χρονος που, όπως όλα δείχνουν, ήταν κλεισμένος για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του -περίπου 30 χρόνια- με τους γονείς του. 

Τα ίχνη του στον έξω κόσμο είχαν χαθεί στην αρχή του Γυμνασίου, αλλά η αστυνομία ακόμη διστάζει να μιλήσει για απελευθέρωση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ήθελε να βγει από το σπίτι...

Στο μοναδικό ντιμπέιτ που θα διοργανωθεί μεταξύ των δύο υποψήφιων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ, οι Τιμ Κέιν και Μάικ Πενς έδωσαν μία κάπως διαφορετική εικόνα από εκείνη των αρχηγών τους, με τη συζήτηση να κυλά με λογική, στις περισσότερες περιπτώσεις, επιχειρηματολογία και εκατέρωθεν επιθέσεις χωρίς «θεαματικά» στιγμιότυπα.

Και οι δύο επικεντρώθηκαν στο να επιτίθενται στον Τραμπ ή την Κλίντον, την ώρα που ο ίδιος ο Τραμπ βομβάρδιζε το Twitter με... επαίνους για τον υποψήφιό του. Κάπως ισχυρότερος φαίνεται να βγαίνει ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

Οικονομία:Κατά 30% - 40% αυξήθηκε φέτος η πληρωμή φόρων με πιστωτικές κάρτες. Οι φορολογούμενοι αντί να καταβάλλουν σε τρεις και πέντε δόσεις αντίστοιχα τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, εξόφλησαν εφάπαξ τα ποσά, αλλά με δανεικά... Ωστόσο, το γεγονός αυτό εξηγεί εν μέρει την υπεραπόδοση των εσόδων του μήνα Σεπτεμβρίου.

Τροφή σε ερμηνείες ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στα «μουλωχτά» το πολιτικά δύσπεπτο για τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ενόψει του Συνεδρίου του, έδωσε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2017, καθώς προβλέπει έσοδα μόλις 437 εκατ. ευρώ, αντί 2,2 δισ. ευρώ που αναφέρει το μνημόνιο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Το θέμα του χρέους και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσινγκτον σήμερα, Τετάρτη. 

Στην αμερικανική πρωτεύουσα θα βρεθεί και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχοντας ως διαπραγματευτικό χαρτί στις διαβουλεύσεις του τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η σύγκρουση μεταξύ της πίστης στην παγκοσμιοποίηση και της αυξανόμενης αντίδρασης κατά των ανισοτήτων που αυτή δημιουργεί αναμένεται να βρεθεί σε πρώτο πλάνο κατά τη φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, οι εργασίες της οποίας αρχίζουν σήμερα, Τετάρτη.

Μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος νόμος για τον μηχανισμό εξωδικαστικής αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων, ο οποίος θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις και όλα τα χρέη προς τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και λοιπούς ιδιώτες πιστωτές, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν οι επενδυτές να καταθέτουν αιτήσεις για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο.

Αθλητισμός:Ο Δημήτρης Διαμαντάκος επιβεβαιώθηκε πως ταλαιπωρείται από θλάση και έτσι δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε στις ομάδες το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής στη β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως συμφωνήθηκε με τον OTE TV που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η παρούσα φάση της διοργάνωσης θα ξεκινήσει στις 25 Οκτωβρίου και η πρώτη αγωνιστική θα διεξαχθεί στο τριήμερο 25-27/10.

Έκαναν σεξιστικά σχόλια και το... πλήρωσαν, Πώς ακριβώς; Με το να κάνουν προπόνηση με γυναικεία ομάδα! Δύο παίκτες της Σπάρτα Πράγας στάλθηκαν να γυμνάζονται με τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου καθώς όπως αναφέρθηκε προχώρησαν σε σχόλια σεξιστικού περιεχομένου εναντίον γυναίκας διαιτητή.

Ο 24χρονος γκολκίπερ, Τόμας Κιούμπεκ, είπε «οι γυναίκες ανήκουν στον φούρνο», με αφορμή το λάθος της βοηθού, Λούτσιε Ρατάγιοβα, να μην υποδείξει οφσάιντ σε αντίπαλο στη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής ανάμεσα στη Σπάρτα και στην Μπρνο (3-3).

Aπό 4 έως 6 εβδομάδες υπολογίζεται ο χρόνος απουσίας του Εμάνουελ Περόνε από την αγωνιστική δράση αφού το αποτέλεσμα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υποβλήθηκε ο παίκτης του Ηρακλή, ανέδειξε θλάση βαριάς μορφής στον δικέφαλο μηριαίο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: