12 Οκτωβρίου, 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

 

Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Οκτώβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή και χθεσινή Συνεδρία:Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά των προηγουμένων Συνεδριών.

Ακολούθως ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: Αρχιγραμματείας, Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος, Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου και Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να θέσει υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το Β’ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών περιηγήσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης από την 25η έως την 27η Νοεμβρίου ε.έ. Θέμα του Συνεδρίου είναι: «Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης. Η περίπτωση της Πιερίας».

Συνεδρίασε χθες η τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή προκειμένου να συμπεριλάβει τους ειδικούς εμπειρογνώμονες επί της διδακτικής του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η Επιτροπή συνεχίζει τις επαφές της με ορίζοντα οριστικοποίησης της σύνθεσής της την 1η Νοεμβρίου, οπότε και θα είναι έτοιμη για την έναρξη του διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με αποσπάσεις Κληρικών στο Εξωτερικό και διάφορα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: