18 Οκτωβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Στόχος διαρρηκτών έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης το πολυκατάστημα ΙΚΕΑ, στα Σπάτα. Στις 02.30, τέσσερις άγνωστοι παραβίασαν με λοστούς την κεντρική είσοδο και μπήκαν στον προθάλαμο, όπου αφαίρεσαν το κάτω μέρος ΑΤΜ και διέφυγαν με φορτηγάκι.

Ερωτήματα προκαλούν αναφορές αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι «υπήρχαν προβλήματα στη φύλαξη της δικαστικής λειτουργού κυρίας Γεωργίας Τσατάνη επειδή τους είχε δοθεί παλαιότερα διαφορετική διεύθυνση διαμονής (σε άλλη πολυκατοικία της οδού Ιπποκράτους) και υπήρξε νεότερη ενημέρωση μόλις λίγα 24ωρα πριν από την εναντίον της βομβιστική επίθεση».

Ληστεία τα ξημερώματα της Τρίτης στις κεντρικές αποθήκες του ΕΟΠΥΥ στου Ρέντη, επί της οδού Πειραιώς 167. Άγνωστοι εισέβαλαν στον χώρο και πήραν χιλιάδες φαρμακευτικά σκευάσματα, μεταξύ των οποίων πολλά φάρμακα υψηλού κόστους, αφού προηγουμένως ακινητοποίησαν με όπλα τους δύο φύλακες.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται, σε καταστολή, 18χρονος σπουδαστής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης, ο οποίος τη νύχτα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Ακαδημίας.

Ξεκίνησε η λειτουργία του «Ηλεκτρονικού Αστυνομικού Τμήματος» της νέας διαδικτυακής πύλης της ΕΛ.ΑΣ. Η πλατφόρμα αυτή δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες, επιχειρήσεις και Φορείς να υποβάλουν αιτήματα διοικητικού και δικαστικού χαρακτήρα, καθώς και καταγγελίες για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Κόσμος: Σε μία πολύ σπάνια, για τα δικά τους δεδομένα, διαδήλωση προχώρησαν τη Δευτέρα το βράδυ εκατοντάδες γάλλοι αστυνομικοί. Αψηφώντας τον κίνδυνο κυρώσεων, περίπου 500 αστυνομικοί έκλεισαν τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Το κάλεσμα στη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μία εβδομάδα μετά τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου τους από μολότοφ, ο οποίος νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η ρωσική και η συριακή Πολεμική Αεροπορία στάματησαν τις αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι στις 10:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενόψει της οκτάωρης «ανθρωπιστικής παύση πυρός» που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου. 

Επίσης, σύμφωνα με τη Μόσχα, την Τετάρτη θα συναντηθούν στη Γενεύη στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες για το διαχωρισμό τρομοκρατικών ομάδων από τους αντικαθεστωτικούς. Πολιτικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες στην Ισπανία, αυτή τη φορά στην κατεύθυνση σχηματισμού κυβέρνησης, επομένως απομάκρυνσης των τρίτων βουλευτικών εκλογών. 

Όλα δείχνουν ότι οι Σοσιαλιστές θα πουν μερικώς «ναι» (διά της αποχής) στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό τον Ραχόι. Για τον κίνδυνο ροής τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προς την Ευρώπη εάν πέσει το προπύργιο της οργάνωσης στη Μοσούλη μετά την ιρακινή επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης, προειδοποιεί ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας Τζούλιαν Κινγκ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα Die Welt.

Λίγες εβδομάδες πριν τις κάλπες για το Λευκό Οίκο, η υπόθεση των mail της Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν ακόμη στο υπουργείο Εξωτερικών ακολουθεί ακόμη την υποψήφια των Δημοκρατικών: Έγγραφα που δημοσιεύτηκαν γύρω από την έρευνα των αμερικανών Αρχών εμφανίζουν αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να πίεσαν το FBI σχετικά με τη διαβάθμιση των πληροφοριών που αναφέρονταν στα mail -προκαλώντας την επίθεση του Τραμπ.

Οικονομία: Η One Outlet AE ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την αξιοποίηση του ποσοστού συμμετοχής που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στην Αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, με συνολική οικονομική προσφορά 1,9 εκατ. ευρώ έναντι αποτίμησης 1,750 εκατ. ευρώ.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τρίτη εν μέσω θετικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, με την αγορά να υπερβαίνει τα επίπεδα των 590 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 592,38 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,08%.

Οι ολέθριες επιπτώσεις της ελληνικής φορολογικής πολιτικής των τελευταίων ετών και η μετ΄εμποδίων διαδικασία επαναπροώθησης προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία βρίσκονται στο επίκεντρο της επισκόπησης τύπου.

Κατάσχεση ίση με ένα ντεπόζιτο αυτοκινήτου. Τόση ήταν η ποσότητα βενζίνης που κατάσχεσαν το πρώτο εξάμηνο του έτους οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών από τους ελέγχους που έκαναν για λαθρεμπόριο.

Σε συνθήκες φτώχειας ζει ένας στους τρεις Έλληνες (στοιχεία που φέρουν τη σφραγίδα της Eurostat), αλλά τα χειρότερα έπονται, αφού με τον νόμο Κατρούγκαλου η μέση σύνταξη με μέση αμοιβή για τους νέους συνταξιούχους περιορίζεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στα επίπεδα των 655 ευρώ.

Αθλητισμός: Συνεχίζεται το επόμενο διήμερο η δράση στους ομίλους του champions league με τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με σπουδαία παιχνίδια. Σήμερα, Τρίτη, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Λεβερκούζεν-Τότεναμ και Λέστερ-Κοπεγχάγη.

Κατάθεση ψυχής από την Οσασούνα που πέρασε με 3-2 από την έδρα της Εϊμπαρ και πέτυχε την πρώτης της νίκη στη φετινή Primera Division. Κι όλα αυτά, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης! Εντυπωσιάζει η Τορίνο, που συνέτριψε 4-1 εκτός έδρας την Παλέρμο και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση της Serie A μαζί με τη Νάπολι και τη Λάτσιο.

Σε ένα από τα χειρότερα -ποιοτικά- ντέρμπι της Premiership, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο «Ανφιλντ». Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πιάσουν στην κορυφή την Αρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: