11 Οκτωβρίου, 2016

ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 

Σε "μόνιμη ρωσική ναυτική βάση" θα μετατραπούν οι λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ταρτούς, στη βορειοδυτική Συρία, από τον ρωσικό στρατό όπως δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νικολάι Πανκόφ.

Απευθυνόμενος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Πανικόφ, τόνισε πως "Θα έχουμε μια μόνιμη ναυτική στρατιωτική βάση στην Ταρτούς", δήλωσε, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και πρόσθεσε ότι "τα απαραίτητα έγγραφα είναι ήδη έτοιμα και βρίσκονται στη διαδικασία της επικύρωσής τους από διαφορετικές υπηρεσίες".

"Ελπίζουμε πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ζητήσουμε να τα επικυρώσετε".Στο πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο γερουσιαστής Ιγκόρ Μοροζόφ, δήλωσε πως με αυτό τον τρόπο η Ρωσία θα μπορέσει να κρατήσει πολλά πλοία στην Μεσόγειο, αφού θα έχουν μια μεγαλύτερη έδρα για τον ανεφοδιασμό τους.

Ο Μοροζόφ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "κάνοντάς το αυτό η Ρωσία δεν αυξάνει το στρατιωτικό δυναμικό της μόνο στη Συρία, αλλά και συνολικά στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου".

Ωστόσο, η Ρωσία, συνεχίζει να βοηθάει το στρατό της Συρίας , η οποία ανέρχεται στους 4.300 στρατιώτες, παρόλο που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ανακοινώσει την αποχώρηση ενός μέρους των δυνάμεων αυτών από το Μάρτιο.Διαταγή για ανάπτυξη συστοιχιών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300 στην Ταρτούς, έσωσε το Κρεμλίνο.

Αεροπορική βάση στη Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια, ανήκει, επίσης, στη Μόσχα αλλά και το προπύργιο του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη βορειοδυτική Συρία. Για τη διασφάλιση της έδρας της στη Χμέιμιμ, η Ρωσία εξέλιξε συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Ο ρωσικός στόλος θα ενισχυθεί από τρεις κορβέτες με πυραύλους κρουζ και το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ, το οποίο θα βρίσκεται εκεί.

Έγκριση για την ανάπτυξη για "αδιευκρίνιστο διάστημα" ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χμέιμιμ δόθηκε από Ρώσους βουλευτές, στη συμφωνία με τη Δαμασκού, η οποία είναι και επίσημα στη ρωσική δικαιοδοσία μετά τη συμφωνία Μόσχας και Δαμασκού.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: