13 Οκτωβρίου, 2016

ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 26 ΝΕΚΡΟΙ

 

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μιανμάρ από τις συγκρούσεις ενόπλων με τις δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή Ρακίν, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ. Η ένταση στη χώρα έχει κορυφωθεί ύστερα από τις επιθέσεις που δέχεται η αστυνομία κυρίως κατά μήκος των συνόρων της με το Μπαγκλαντές.

Την Κυριακή 9/10, ένοπλοι που εκτιμάται ότι ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα «Rohingya» επιτέθηκαν συντονισμένα κατά τριών συνοριακών αστυνομικών σταθμών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα αστυνομικοί και να τραυματιστούν άλλοι πέντε. Στις επιδρομές οι δράστες απέσπασαν δεκάδες όπλα και περισσότερες από 10.000 σφαίρες.

Στην περιοχή αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, οι οποίες συγκρούστηκαν με ένοπλες ομάδες των 300 ατόμων, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν φόβους ότι οι άμαχοι κάτοικοι της περιοχής, θα βρεθούν στο μέσο των συγκρούσεων, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Το 2012 είχαν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ της μουσουλμανικής μειονότητας «Rohingya» και Βουδιστών. Έπειτα από πολυετείς διακρίσεις σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας «Rohingya» από Βουδιστές,  το 2012 είχαν σημειωθεί αιματηρές συγκρούσεις, με παραπάνω από 100.000 άτομα, κυρίως «Rohingya» να παραμένουν ακόμα εκτοπισμένοι σε καταυλισμούς. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: