13 Σεπτεμβρίου, 2016

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ξεπέρασαν τους 60.000 οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης σήμερα, Τρίτη. Στις 183 οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο στα νησιά.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν έξω από τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα που μέσα στο κτίριο εξελίσσεται συζήτηση για θέματα κοινωνικής πολιτικής μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ζακύνθου, κατέγραψαν στις 09:14 οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό.

Το συνταγματικά αυτονόητο και αδιαμφισβήτητο όριο της προσωπικής και λειτουργικής τους ανεξαρτησίας, που αποτελεί το θεμέλιο της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, παραπέμπουν δικαστικοί ως «απάντηση» στην αναφορά Τσίπρα στη ΔΕΘ, ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν πρόκειται να ακυρώσει τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα της Τρίτης έρευνες από σκάφος και ελικόπτερο της Frontex στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου για τον εντοπισμό λέμβου που μεταφέρει πρόσφυγες.

Κόσμος:Ένα ισραηλινό μαχητικό και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Συρία, κατέρριψε ο συριακός Στρατός, έπειτα από ισραηλινή επιδρομή κατά θέσης των συριακών δυνάμεων στην Κουνέιτρα, μετέδωσαν τα συριακά μέσα ενημέρωσης.

Με απόλυτη αποτυχία στέφθηκε η προσπάθεια του Ράιαν Λόχτε να απολυτρωθεί από το σκάνδαλο στο Ρίο συμμετέχοντας στο σόου «Dancing With The Stars». Στην παρθενική του εμφάνιση, ο - μελαχρινός πλέον - αμερικανός κολυμβητής δέχτηκε επίθεση επί σκηνής από δύο άνδρες σε έξαλλη κατάσταση.

Κουρασμένοι και απηυδισμένοι από την αδυναμία των πολιτικών να συνεννοηθούν, οι Ισπανοί στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στις ηγεσίες, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη δημοσκόπηση που παρουσιάζει η El Pais. Λιγότεροι θα πήγαιναν στις κάλπες, αλλά οι «σίγουροι» είναι οι ψηφοφόροι του Ραχόι...

Δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1 Lancer πέταξαν το πρωί πάνω από τη Νότια Κορέα, σε μια επίδειξη ισχύος, αλλά και συμπαράστασης της Ουάσινγκτον προς τη Σεούλ, μετά την πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε το καθεστώς της Βορείου Κορέας.

«Νιώθω μια χαρά και ανυπομονώ να επιστρέψω όπως ο κάθε ασθενής που θέλει να γυρίσει στη δουλειά του». Με αυτά τα λόγια, η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον, προσπάθησε να αφήσει πίσω την περιπέτεια της υγείας της, σε μια μάλλον πολύ κακή προεκλογική εβδομάδα.

Οικονομία:Tο πλάνο ανάπτυξης της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος για τα επόμενα χρόνια παρουσίασε η διοίκηση της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων της αγοράς. Μεταξύ άλλων, θα επαναλανσάρει στην αγορά το brand Κατσέλης, τα σήματα του οποίου έχουν περιέλθει στην Καραμολέγκος.

Από την 1η Οκτωβρίου χιλιάδες βουλευτές, δικαστικοί, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατροί, αστυνομικοί, διαιτητές και δημοσιογράφοι, θα κληθούν για πρώτη φορά να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, αποτυπώνοντας μάλιστα σε αυτές ακόμα και τα λεφτά στο στρώμα στον βαθμό που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής και η οικονομία γυρίζει εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Όπως είπε, σε δωδεκάμηνη βάση, Ιούνιος 2016 - Ιούνιος 2017, η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7%. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί το πρώτο 15μερο του Οκτωβρίου.

Με την επιστροφή στην Αθήνα της εκπροσώπου του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου συμπληρώνεται το κουαρτέτο των θεσμών και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς. Σήμερα, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί επισκόπηση του προγράμματος με τη συμμετοχή των Ευκλ.Τσακαλώτου και Γ.Σταθάκη. Στη συνέχεια, οι διαπραγματεύσεις θα περιστραφούν γύρω από θέματα ενέργειας.

Στα πρόσωπα και στην αμυντική βιομηχανία μπλοκάρει προς ώρας η συμφωνία για το νέο Υπερταμείο, το παζάρι για το οποίο συνεχίζεται με τους θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την Παρασκευή, σύμφωνα με κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών.Η εμπλοκή φαίνεται να αφορά τα τρία μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου που προτείνονται από την ελληνική πλευρά, και όχι στα δύο που δικαιούνται να προτείνουν οι θεσμοί.

Αθλητισμός:Ερευνα διεξάγει η Γουέστ Χαμ πως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Daily Mail» για να διαπιστώσει που κατάληξε ποσό ύψους 1.200.000 ευρώ για τη μεταγραφή του Αρτούρ Μαζουακού από τον Ολυμπιακό.

Σέντρα στους ομίλους του champions league με τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των ομίλων, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με σπουδαία παιχνίδια. Και στους οκτώ ομίλους της διοργάνωσης θα γίνουν σπουδαία παιχνίδια, χωρίς ασφαλή προγνωστικά, με το σημαντικότερο να διεξάγεται στο Παρίσι, με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται την Αρσεναλ, στο πλαίσιο του 1ου ομίλου της διοργάνωσης.

Ήταν να μη δεχτεί το πρώτο γκολ η Σάντερλαντ... Μέσα σε 11 λεπτά ο Ρομέλου Λουκάκου παραβίασε τρεις φορές την εστία του Πίκφορντ (έφτασε τα 4 γκολ) και οδήγησε την Έβερτον σε νέα μεγάλη εκτός έδρας νίκη, μετά το 2-1 επί της Γουεστ Μπρομ, αυτή την φορά με 3-0 στο «Στάδιο του Φωτός» στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής της Premier League. Αήττητη συνεχίζει η ομάδα του Κούμαν, την ώρα που οι «μαύρες γάτες» του Μόιες μετρούν μόλις μία ισοπαλία.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Serie A πέτυχε η Έμπολι, επί της Κροτόνε με 2-1, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είχν ηττηθεί στην πρεμιέρα στο ίδιο γήπεδο από τη Σαμπντόρια και ακολούθησε η νέα απώλεια στην Ουντινέζε, ενώ για τους φιλοξενούμενους ήταν η 3η σερί ήττα μετά από αυτές από τις Τζένοα (εντός) και Μπολόνια (εκτός). Η Κροτόνε τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντουσέν στο 80΄.




Δεν υπάρχουν σχόλια: