08 Σεπτεμβρίου, 2016

H ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα απαλλαγής του Χαμόγελου του Παιδιού' από τον ΕΝΦΙΑ ούτε ανάλογων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων» είπε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν όλες οι πληγείσες περιοχές.

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2016-2017, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους ωραρίου, 740 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων.

Ο έλεγχος «πόθεν έσχες» των προσωρινών υπερθεματιστών γίνεται μόνο για την πρώτη δόση που πρέπει να πληρώσουν, διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς. «Από εκεί και ύστερα θα το δούμε και θα πράξουμε τα ανάλογα» είπε. Τη διαφωνία του εξέφρασε η Alter Ego του Β.Μαρινάκη.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή τα όσα είπε ο διευθυντής της «Αυγής» στην Εξεταστική που διερευνά τα δάνεια των ΜΜΕ.  «Οι 'νοικοκυραίοι' της Κουμουνδούρου που πήραν δάνειο 1.500.000 ευρώ με αέρα 'κοπανιστό' για το κομματικό τους όργανο την 'Αυγή', ας αφήσουν τις υπεκφυγές» αναφέρει.

Κόσμος:Διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπερκ, σε μία κίνηση την οποία η Άγκυρα δείχνει ως ένδειξη υποστήριξης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί με την ηγεσία της χώρας και θα μιλήσει και στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Τα στατιστικά στοιχεία της βρετανικής αστυνομίας καταγράφουν σημαντική αύξηση των εγκλημάτων μίσους -με επιθέσεις που στοχεύουν ξένους- μετά το δημοψήφισμα στο οποίο επικράτησε το στρατόπεδο του Brexit. To ζήτημα έχει επανέλθει στο προσκήνιο μετά τη δολοφονική επίθεση σε πολωνό εργάτη στο Έσεξ.

Υπό κράτησε τέθηκαν άλλα δύο άτομα, ένα ζευγάρι, από τις γαλλικές Αρχές για τη μυστηριώδη υπόθεση του οχήματος με αρκετές φιάλες υγραερίου κοντά στην Παναγία των Παρισίων. Στο όχημα είχαν βρεθεί επτά φιάλες αλλά χωρίς μηχανισμό πυροδότησης, μαζί με έγγραφα στα αραβικά, ενώ η Γαλλία παραμένει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν που έχει «εμπλουτιστεί» με την κόντρα για το ετήσιο μουσουλμανικό προσκύνημα στη Μέκκα, με τον μεγάλο μουφτή της Σαουδικής Αραβίας να φτάνει στο σημείο να λέει ότι οι Ιρανοί «δεν είναι μουσουλμάνοι».  Σε εξίσου υψηλούς τόνους η απάντηση της Τεχεράνης, που είπε ότι «ναι, δεν έχουμε σχέση με τον μισαλλόδοξο φανατισμό που κηρύσσουν οι ουαχαμπιστές σαουδάραβες». 

Χιλιάδες διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ στην παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας καθώς και στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, τις πρώτες επίσημες εκδηλώσεις στις οποίες παρέστη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού του κράτους την 31η Αυγούστου.

Οικονομία:Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αγορών να στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Προχωρά ο διαγωνισμός για τις 20 «άγονες» αεροπορικές γραμμές για την περίοδο από 1ης Οκτωβρίου 2016 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020, μετά την έγκριση από την ΥΠΑ του πρακτικού επί των δικαιολογητικών συμμετοχής και των Τεχνικών Προσφορών στον διαγωνισµό.

Την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας στους οφειλέτες των Ταμείων, υπό την προϋπόθεση να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές, από 1ης Ιανουαρίου 2017 και εφ’ εξής, διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Χωρίς αποφάσεις για το ελληνικό ζήτημα -ειδικά για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ- αναμένεται να κυλήσει το άτυπο Eurogroup στην Μπρατισλάβα. Η υλοποίηση των προαπαιτούμενων, οι νέες διοικήσεις των τραπεζών και το Υπερταμείο είναι οι μεγάλες εκκρεμότητες.

Ως «μία και μοναδική λύση» για την αύξηση των εσόδων και την πάταξη της φοροδιαφυγής εκτιμά την εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Αθλητισμός:Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση επέκτασης του συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ στον παναθηναϊκό. Ωστόσο ο Σουηδός ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του είναι να παραμείνει στο «τριφύλλι».

Στα χρώματα της Μπαρτσελόνα βάφτηκε το Empire State Building το βράδυ της Τετάρτης.Στην Αθήνα για λογαριασμό του Ολυμπιακού βρίσκεται από την Τετάρτη ο Γκονσάλο Πασιένσια, ο οποίος θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Πάουλο Μπέντο εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Ο 21χρονος πορτογάλος επιθετικός ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας και εμφανίστηκε χαμογελαστός και αισιόδοξος για το νέο του ξεκίνημα στην Ελλάδα και μάλιστα δεν θέλησε να αναφερθεί στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Πόρτο.

Έπειτα από μια... χορταστική καριέρα σε δόξα, επιτεύγματα, τίτλους, αλλά και χρήματα, ο Ροναλντίνιο ετοιμάζεται να «κρεμάσει τα παπούτσια» του. Κάτι που προανήγγειλε ο ίδιος κατά την παρουσία του συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Ο «μάγος» της μπάλας που εδώ και 18 χρόνια μας πρόσφερε άφθονο θέαμα στα γήπεδα, τόνισε πως νιώθει «γεμάτος» από όσα έχει πετύχει και ότι πλέον φτάνει η μέρα για το δικό του φινάλε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: