08 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΥΠ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών χρησιμοποιούσε (σύμφωνα με τα WikiLeaks) ως έμμισθους (με υπέρογκους μάλιστα μισθούς για την εποχή) πληροφοριοδότες πρόσωπα εμπλεκόμενα με την πολιτική.

Όμως, μεγαλύτερη είναι η εντύπωση που προκαλεί η απάθεια των ΜΜΕ να εστιάσουν στο συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο φαίνεται πως αποτελούσε πάγια τακτική της ΕΥΠ (τότε ΚΥΠ), αφήνοντας εντονότατες απορίες για την συνέχιση της συγκεκριμένης τακτικής από το 1981 και μετά, έως σήμερα... 

Και το ζήτημα είναι αν χρησιμοποιούσε ή χρησιμοποιεί μόνο πολιτικούς... Μήπως χρησιμοποιούσε ή χρησιμοποιεί και δημοσιογράφους...; Γιατί κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες αποκαλύψεις και έχουμε ακούσει κάποιους δημοσιογράφους να παραδέχονται τη σχέση τους και τη συνεργασία τους με ΚΥΠ-ΕΥΠ...! 

Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό (εκτός των τεράστιων για τα δεδομένα της εποχής αμοιβών που προαναφέραμε) είναι και το γεγονός ότι η υπηρεσία αποχαρακτήριζε τα σχετικά έγγραφα μετά από σύντομο διάστημα...

Ακολουθεί η υπηρεσία την ίδια πρακτική για όλες τις έμμισθες πηγές της και τους συνεργάτες της; Στο συγκεκριμένο ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει η σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ του κ. Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος είναι "υποχρεωμένος" να δημοσιεύσει την ύπαρξη των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων - καταλόγων πληρωμής πηγών & συνεργατών, τουλάχιστον από το 2015 και πριν.

Εάν, δε, έχουν υπάρξει αλλαγές στον κανονισμό κάλυψης - διαβάθμισης εγγράφων περί των έμμισθων πηγών, συνεργατών και πληροφοριοδοτών, ο κ. Ι. Ρουμπάτης "υποχρεούται" να δημοσιεύσει όλους τους σχετικούς καταλόγους των έμμισθων πληροφοριοδοτών πριν από την αλλαγή του κανονισμού διαβάθμισης των συγκεκριμένων εγγράφων.





Δεν υπάρχουν σχόλια: