12 Σεπτεμβρίου, 2016

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ

 

Με αντικείμενο την ολοκλήρωση των 15 ορόσημων - «ουρά» της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, αρχίζουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Στην ατζέντα βρίσκονται η καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και το νέο Ταμείο. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, το πρόγραμμα συναντήσεων με τους θεσμούς για σήμερα 12 Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής:

-15.30 Καταπολέμηση διαφθοράς 

-16.30 Nέο Ταμείο

Με βάση τα αποτελέσματα των επαφών που θα πραγματοποιήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά, θα συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης». Στη συνέχεια, θα αποφασιστεί η εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος της οποίας θα οδεύσει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, όπως ανέφεραν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ στις αρχές της εβδομάδας.

Εξάλλου, εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συναρτάται άμεσα τόσο με τις συζητήσεις για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα όσο και με μία νέα δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: