11 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παραχωρεί αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Σχόλια προκάλεσε η παρουσία του Βασίλη Λεβέντη στο «Βελλίδειο», κατά την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είχε επίσης θερμή χειραψία. Η Ένωση Κεντρώων υποστήριξε ότι η παρουσία του κ. Λεβέντη «έγινε στα πλαίσια του νέου ήθους».

«Μετά το λαϊκισμό, τις αυταπάτες, τα ψέματα και την εξαπάτηση των προηγούμενων ετών, σήμερα ήρθαν τα πυροτεχνήματα ενός κάλπικου εκσυγχρονισμού» σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ανεξέλεγκτα έκαιγαν όλο το βράδυ τα μέτωπα της πυρκαγιάς στη Θάσο, χωρίς ευτυχώς να κινηθούν σε επικίνδυνες περιοχές, ώστε να τεθούν σε κίνδυνο κατοικημένες περιοχές και αγροτικές υποδομές. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, στο Άγιο Όρος.

Περίπου δεκαπέντε άτομα επιτέθηκαν στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Κόσμος:Στρατιωτικές δυνάμεις που είναι πιστές στο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ πραγματοποιούν επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στα λιμάνια της ανατολικής Λιβύης και συγκρούονται με τους φρουρούς που ελέγχουν αυτές τις εγκαταστάσεις.

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί της Κυριακής οι Κροάτες, για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός έτους. Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών προβλέπεται πως θα κριθεί με μικρή διαφορά μεταξύ της Δεξιάς και της Αριστεράς. 

Η αβεβαιότητα αυτή υπονομεύει την έξοδο από το πολιτικό αδιέξοδο μιας χώρας που βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση και με την αυξανόμενη ένταση των σχέσεών της με τη γειτονική της Σερβία.

Έκκληση να προσφερθεί βοήθεια στη Βουλγαρία για να «προστατεύσει τα σύνορά της» με την Τουρκία, καθώς η Σόφια συνεχίζει να αντιμετωπίζει εισροή μεταναστών, θα απευθύνει εντός των επόμενων ημερών ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. 

Στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής των 27 στην Μπρατισλάβα για το Brexit, χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας, η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί κυρίως στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και άμυνας.

Με τους τόνους στην κορεεατική χερσόνησο να έχουν ανέβει ξανά μετά τη νέα πυρηνική δοκιμή της Πιόνγκγιανγκ, αξιωματούχοι στα νοτικορεατικά ΜΜΕ λένε πως οι ένοπλες δυνάμεις εχουν τη δυνατότητα «να ισοπεδώσουν την πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας». 

Καταφεύγοντας σε ρητορική ανάλογη του βορεικορεατικού καθεστώτος, οι νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι ανέφεραν χαρακτηριστικά πως η πόλη «μπορεί να γίνει στάχτες και να σβήσει από τον χάρτη».

«Ναι, έφερα ένα ορφανό από μητέρα παιδί από την Αφρική στον πατέρα του», επιβεβαίωσε στην κυριακάτικη Bild o Ντίτμαρ Ντεμ, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke). Ο Ντεμ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι στα τέλη Αυγούστου έφερε στη Γερμανία το ορφανό παιδί κρύβοντάς το μέσα στη βαλίτσα του.

Οικονομία:Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν παλιές εισφορές αλλά καταβάλλουν, από τον Ιανουάριο, τις τρέχουσες εισφορές θα θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι. «Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την παλιά οφειλή» λέει ο υπουργός.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε επέκταση απαλλαγών μέσα στο 2017, ενώ μίλησε για αντικατάστασή του από έναν δικαιότερο φόρο μέσα στην επόμενη διετία. Επίσης, εξήγγειλε μείωση έμμεσων φόρων εντός διετίας.

Για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες έως και τις 31/12/2016, ώστε να μπορούν να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι εάν είναι συνεπείς στις τρέχουσες οφειλές του, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μέχρι το τέλους του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για τη διακίνηση και εμπορία των ελληνικών τροφίμων που σχεδιάζουν ήδη τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, όπως επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε το Σάββατο με αγροτικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

Στην καταγγελία ότι η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να κρατήσει κρυφό από τον ελληνικό λαό ότι στο Eurogroup του Μαΐου 2016 για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης, έχασε τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ» προχώρησε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, επικαλούμενος απάντηση του Επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί στον ίδιο. 

«Θα ζητήσουν συγνώμη για τα 6 δισ. που χάθηκαν;» αναρωτιέται σε παρέμβασή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αθλητισμός:Ο Τσάβι τόλμησε να απαντήσει στο κυρίαρχο ερώτημα, μεταξύ των φιλάθλων, στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, επιλέγοντας τον Λιονέλ Μέσι ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, αντί του Πορτογάλου σούπερ σταρ. 

Αυτό βέβαια δεν άρεσε στον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος για μια ακόμη φορά προκάλεσε με την ουρανομήκη αυτοπεποίθηση του, απαντώντας ειρωνικά στον βετεράνο Ισπανό άσο, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Κατάρ με τη φανέλα της Αλ Σαντ.

Συνέχεια σήμερα, Κυριακή, στην αυλαία της Σούπερ Λίγκας, με την ΑΕΚ να υποδέχεται την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη τη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει κόντρα στον Ατρόμητο.

Η διοίκηση της Νότιγχαμ Φόρεστ διέκοψε τις επαφές με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, λόγω των προβλημάτων του με την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph» και τονίζει πως η Νότιγχαμ διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά των μετοχών της από τον Έλληνα επιχειρηματία.

Ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν «χτύπησε» δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο και απλοποίησε τα πράγματα για τη Γιουβέντους, που έκανε το «3 στα 3» στο ξεκίνημα του ιταλικού πρωταθλήματος. 

Οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν 3-1 της Σασουόλο, χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, συνεχίζουν χωρίς απώλειες στο Campionato και στρέφουν την προσοχή τους στην πρεμιέρα του Champions League και τον αγώνα με τη Σεβίλη, την προσεχή Τετάρτη στο Τορίνο.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: