23 Σεπτεμβρίου, 2016

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του προέδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν, η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους, εφόσον  σε αυτήν συμμετέχουν και Κούρδοι μαχητές.

Ειδικότερα, ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε  σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber ότι «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, δεν υπάρχει ακόμη τίποτε σίγουρο. Η θέση μας είναι κατ’ αρχήν η ίδια που ήταν για τη Μανμπίτζ και την Τζαραμπλούς.

Είναι εκτός συζήτησης να πάρουμε μέρος σε μια επιχείρηση στην οποία θα είναι παρόν το PYD/YPG». Eν ολίγοις η Τουρκία τίθεται εκτός του συνασπισμού που πρόκειται να επιτεθεί στη Ράκα της Συρίας εναντίων του ISIS. 

Καθώς συνδέει τι κουρδικές δυνάμεις YPG με αυτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τις οποίες θεωρεί τρομοκρατικές οργανώσεις. 

Μέσα σε όλα αυτά όμως δεν λείπουν και οι ισλαμικές επιθέσεις, με την πολύπαθη τουρκική πόλη Κιλίς στα σύνορα με τη Συρία να δέχεται ρουκέτα στην αγορά της, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών κατοίκων.

Γεγονός αποτελεί και ο θάνατος δεκάδων ανθρώπων της πόλης αυτής από προηγούμενες επιθέσεις με ρουκέτες από το Ισλαμικό Κράτος ανά τακτά διαστήματα, με την επέμβαση βέβαια τότε των Τουρκικών δυνάμεων

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: