02 Σεπτεμβρίου, 2016

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ ΟΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΝΟΙ

 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που διοργανώνουν την διαδήλωση, έχουν ως στόχο τουλάχιστον 1 εκατ. άνθρωποι να δώσουν το παρών και να διαμαρτυρηθούν για την βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα και τον Μαδούρο.

"Θα ρίξουμε τον Μαδούρο", δήλωσε ένας 53χρονος και πρόσθεσε "θα νικήσουμε την πείνα, την εγκληματικότητα, τον πληθωρισμό και τη διαφθορά. Δεν έχουν κάνει τίποτα σε 17 χρόνια. Ο χρόνος τους έχει τελειώσει".

"Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να μείνουν στην εξουσία. Θέλουμε αλλαγή, πεινάμε", σημείωσε ένας 59χρονος.Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας στο Καράκας είναι αισθητή ενώ έχουν στηθεί οδοφράγματα στους μεγάλους δρόμους, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι η συγκεκριμένη κίνηση της αντιπολίτευσης, που ονομάστηκε "Κατάληψη του Καράκας", είναι μέτωπο βίας και μοιάζει με το βραχύβιο πραξικόπημα του 2002 κατά του μέντορά του, Τσάβες. "Είμαι έτοιμος για όλα. Δεν θα επιτρέψουμε ένα πραξικόπημα", επεσήμανε ο Βενεζουελάνος πρόεδρος αργά την Τετάρτη.

Δήλωσε επίσης, ότι έγιναν συλλήψεις ατόμων που σχεδίαζαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά και να σκοτώσουν ομοϊδεάτες τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, προκειμένου να δυσφημίσουν την κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της χώρας δεν έδωσε λεπτομέρειες, ωστόσο ακτιβιστές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ορισμένων ακτιβιστών και ότι περισσότεροι από 12 ήταν υπό κράτηση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: