13 Σεπτεμβρίου, 2016

ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ Η ΡΩΣΙΑ ΥΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΦΑΤΕΧ ΑΛ ΣΑΜ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ο οποίος πλήττει στόχους των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία πρέπει να συνεχίσει να θεωρεί το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα τρομοκρατική οργάνωση και να πλήττει αποφασιστικά τις θέσεις του, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Έχω μία πολύ απαιτητική αποστολή πλέον - να μην αφήσω τη λίστα με τις χαρακτηριζόμενες ως τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία να γίνει μικρότερη», είπε ο Ρώσος υπουργός.

«Δεν έχω λόγο να μην εμπιστεύομαι τον Τζον Κέρι, ωστόσο αυτό που βλέπουμε στη Συρία είναι ότι η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία είναι πολύ διστακτική στο να πλήξει θέσεις του Μετώπου Φατέχ Αλ Σαμ», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ανέφερε ότι θα ζητήσει η συμφωνία Ρωσίας - ΗΠΑ για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, η οποία επετεύχθη στις 9 Σεπτεμβρίου, να δημοσιοποιηθεί εξ ολοκλήρου. Το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ διέκοψε τυπικά τους δεσμούς του με την Αλ Κάιντα, ωστόσο τόσο η Δύση όσο και η Ρωσία θεωρούν ότι αυτό συνέβη για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους.

Πολλές οργανώσεις του συριακού αντάρτικου, οι οποίες στηρίζονται από τη Δύση, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία πολεμούν σε κοινά μέτωπα με τη συγκεκριμένη οργάνωση και διατηρούν μαζί της ορισμένους επιχειρησιακούς δεσμούς, μολονότι το Μέτωπο Φατέχ Αλ Σαμ έχει επιτεθεί πολλές φορές σε οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: