18 Σεπτεμβρίου, 2016

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ

 

Συνταρακτική είναι η αποκάλυψη του πλάνου που  επιθυμεί να θέσει σε εφαρμογή μόλις σε 9 μήνες από σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το οποίο παρουσίασε στην Σύνοδο Κορυφής στην Μπρατισλάβα.

Σε αναβαθμισμένες Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ή αλλιώς Ευρωπαϊκό Υπερκράτος θέλει να μετατρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες, με βάση το τελικό σχέδιο που παρουσίασε, θα ενωθούν υπό  πέντε σημεία, μάλιστα πριν την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται η τόνωση των επενδύσεων, η δημιουργία μιας ψηφιακής ενιαίας αγοράς, η ενίσχυση της ασφάλειας και της ευρωπαϊκής άμυνας και η δημιουργία νέων συστημάτων στο οποίο θα συμμετάσχουν νέοι κάτω από τις οδηγίες των Βρυξελλών.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται και ένα πρόγραμμα εξωτερικής βοήθειας για τη Βόρειο και Κεντρική Αφρική με το ποσό 75 δις ευρώ(!), ώστε να ενισχυθεί η οικονομία τους και να μειωθεί η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη.

Με αφορμή το μεταναστευτικό, τέθηκε η πρόταση να τοποθετηθούν 200 αξιωματική και 50 οχήματα άμεσα στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, προς ενδυνάμωση των Ευρωπαϊκών συνόρων και του Λιμενικού. 

Σε συνδυασμό με τη δημιουργία βάσης ηλεκτρονικών δεδομένων που θα παρακολουθεί την είσοδο πολιτών τρίτων χωρών με σκοπό την αποτροπή τρομοκρατών που μετακινούνται από και προς τη Μέση Ανατολή.

Η πιο αμφιλεγόμενη πρόταση όμως είναι η δήλωση από μεριάς των Βρυξελλών ότι θα δημιουργήσουν Ένοπλες Δυνάμεις, ανταγωνιστικές αυτών του ΝΑΤΟ, με τον Γιούνκερ να κάνει λόγο για «κοινές ομάδες μάχης» υπό τις εντολές κοινού αρχηγείου, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για  «στρατιωτικές επεμβάσεις σε κρίσεις»!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: