27 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ

 

«Δεν θα δεχθούμε πλέον μονομερείς πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Βιτάλι Τσούρκιν, μόνιμος αντιπρόσωπος  της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Στην τελευταία σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την  συμφωνία εκεχειρίας για τη Συρία, προϋπόθεση υπήρξε η διακοπή πτήσεων των αεροσκαφών από την πλευρά της Δαμασκού, ο Ρώσος αντιπρόσωπος είπε συγκεκριμένα ότι «Στην αρχή, μας είπαν για τρεις μέρες.

Συμφωνήσαμε. Στη συνέχεια μας είπαν: ‘’Όχι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άλλαξε γνώμη, χρειάζονται επτά μέρες’’. Παρόμοιες παγίδες τακτικής δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' άπειρον».

Με τον ασταμάτητο βομβαρδισμό και συνεχείς επιθέσεις από ομάδες που εξοπλίζονται από «όλους όσους το θέλουν» η αποκατάσταση της Ειρήνης στη Συρία μοιάζει ανέφικτη, σύμφωνα με τον Τσούρκιν, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «Εμείς (σ.σ.η Ρωσία) καθορίσαμε με σαφήνεια τη στάση μας.

Χρειαζόμαστε μια σοβαρή συζήτηση χωρίς υπερβολές. Χωρίς οι άνθρωποι να αλλάζουν τους όρους τους κάθε δύο μέρες. Εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει σοβαρός διάλογος».

Με τη Ρωσία να μην παίρνει ‘’ελαφρά τη καρδία’’ τους βομβαρδισμούς, που μεταξύ άλλων κοστίζουν τη ζωή δεκάδων άμαχων, αλλά να ελέγχει εξονυχιστικά τους στόχους της, επιμένει στο να υιοθετήσει η Ουάσινγκτον μια πιο σταθερή πολιτική, για να συνεχιστεί ομαλά η σύμπραξη των δύο χωρών πάνω στο συριακό ζήτημα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: