16 Σεπτεμβρίου, 2016

ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Σε ρυθμούς Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κινείται από σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχοντας ολοκληρώσει τους γύρους επαφών με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταβαίνει στη συμπρωτεύουσα.

Όπου αύριο στις οκτώ το βράδυ θα μιλήσει προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με την παρέμβασή του να δίνει σάρκα και οστά στη "συμφωνία αλήθειας", που προτείνει η οδός Πειραιώς στους πολίτες. Όπως επισημαίνουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται πως θα περιγράψει τον τρόπο, μέσω του οποίου θα θέσει σε εφαρμογή το τρίπτυχο λιγότεροι φόροι-λιγότερες δαπάνες-περισσότερες επενδύσεις. Οι αιχμές θα έχουν να κάνουν με την ιεράρχηση στη μείωση των φόρων. Τις κατηγορίες κρατικών δαπανών, στις οποίες θα γίνουν μειώσεις.

Τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την παροχή κινήτρων. Το τραπεζικό σύστημα και τα "κόκκινα δάνεια". Το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης, καθώς και την αλληλεγγύη προς τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού.Σύμφωνα με τι μέχρι τώρα πληροφορίες, στη διάρκεια της ομιλίας του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο κ. Μητσοτάκης:

-Θα τονίσει ότι η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και θα καταγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου πως η τακτική της υπερφορολόγησης είναι προσωπική ιδεοληπτική επιλογή του κ. Τσίπρα, λόγω έλλειψης εναλλακτικού σοβαρού σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά κι επειδή με την τακτική αυτή επιχειρεί να συντηρήσει το κομματικό κράτος, ως κύριο μοχλό στήριξής του στην εξουσία.

-Θα αποτυπώσει το πλαίσιο των βασικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση. "Η φιλοσοφία της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίζεται σε  ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας. Με ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό των δημοσίων δαπανών. 

Στόχος είναι να δοθούν κίνητρα για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί και πάλι ο ιδιωτικός τομέας, να αυξηθεί το ΑΕΠ και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που είναι το κύριο ζητούμενο για τη χώρα", επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

-Θα σταθεί ιδιαίτερα στην "καθεστωτική", όπως χαρακτηρίζεται από τη γαλάζια παράταξη, νοοτροπία της κυβέρνησης, φέρνοντας ως παραδείγματα τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και το διαγωνισμό-οπερέτα για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε αυτό καθαυτό το πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει, σε λίγη ώρα από τώρα χαιρετισμό στο Συνέδριο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών με θέμα:

"Ο ρόλος των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση". Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη  Μπουτάρη, το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την εταιρεία "MLS Multimedia", ενώ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Θ. Helexpo. Στο μεταξύ, μέσα από μια ανακοίνωση, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, η Νέα Δημοκρατία παίρνει θέση στην υπόθεση Στουρνάρα, εγκαλώντας ευθέως την κυβέρνηση για άσκηση εξωθεσμικής πίεσης. 

Παράλληλα, η οδός Πειραιώς διαμηνύει πως περιβάλει το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με την απόλυτη εμπιστοσύνη της. "Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να δώσει στον Ελληνικό λαό και στους βουλευτές τα "πόθεν έσχες" των τεσσάρων νέων καναλαρχών και αποκαλύπτονται ιστορίες για γέλια και για κλάματα με "βοσκοτόπια” στην Ιθάκη, η παρέα του Μαξίμου επιτίθεται με σφοδρότητα στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Κύκλοι της κυβέρνησης, προχώρησαν σε απαράδεκτες διαρροές και άσκηση εξωθεσμικής πίεσης εναντίον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξαρτησία του θεσμού. Προειδοποιούμε ότι ο αυταρχισμός τους δεν αγγίζει κανέναν και βρίσκει απέναντι όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Καλούμε τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας που έχει την ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του τραπεζικού μας συστήματος, να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με συνέπεια και υπευθυνότητα, όπως ο ρόλος του επιβάλλει. Τον καλούμε να ολοκληρώσει τους πολύ σοβαρούς ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην Τράπεζα Αττικής.

Δηλώνουμε ότι τον περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας. Ελπίζουμε, τέλος, οι Εισαγγελικές αρχές να δείξουν τον ίδιο ζήλο που έδειξαν στην περίπτωση της συζύγου του κ. Στουρνάρα και να διερευνήσουν επιτέλους και τις καταγγελίες του κ. Καμμένου περί πιέσεων με μαύρα λεφτά για να πάρει ο κουμπάρος του νεοκαναλαράρχης κ. Καλογρίτσας την πολυπόθητη τηλεοπτική άδεια", τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: