21 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στον εισαγγελέα οδηγούνται την Τετάρτη τρεις οδηγοί ταξί, ηλικίας 33, 35 και 61 ετών, οι οποίοι το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν από λιμενικούς στο λιμάνι του πορθμείου Περάματος, καθώς συνεπλάκησαν για μια θέση πάρκινγκ. Στην κατοχή του 61χρονου βρέθηκαν μαχαίρι και φαλτσέτα.

Στην Εξεταστική Eπιτροπή της Bουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης θα προσέλθουν οι διευθυντές της Attica Bank, ενώ το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά στο δανειακό σκέλος της Attica θα δοθεί σε όλα τα κόμματα, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος. «Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία καχυποψία, όλα στο φως» υπογράμμισε.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε 37χρονος, για αποπλάνηση ανήλικης. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ασελγήσει σε βάρος 12χρονης. Ο χώρος όπου θα φιλοξενούνται στο εξής οι οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους παραδόθηκε την Τετάρτη προς χρήση, στο πρώην κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Τον επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γγ υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος. Τη στρατηγική της απέναντι στην κυβέρνηση για την υπόθεση Καλογρίτσα - Attica Bank καταστρώνει η ΝΔ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει την υπόθεση ως τον πρώτο αριθμό του λαχείου, αφού μπορεί να κονιορτοποιήσει - όπως λένε - την κυβέρνηση χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη δράση από την αντιπολίτευση.

Κόσμος:Τουλάχιστον δέκα νεκροί, εκ των οποίων τέσσερα μέλη ιατρικής ανθρωπιστικής βοήθειας και εννέα αντάρτες, σκοτώθηκαν από νέες αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας, κοντά στο Χαλέπι. Οι επιδρομές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, πραγματοποιήθηκαν από συριακά ή ρωσικά μαχητικά, μία μόλις ημέρα μετά την «τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία», όπως χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ τη φονική επίθεση σε κονβόι.

Το δικαίωμα σε ευρωπαίους πολίτες να ενάγουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Κομισιόν, στην περίπτωση που λόγω λιτότητας παραβιάζονται αποδεδειγμένα τα θεμελιώδη δικαιώματά τους, αναγνωρίζει με απόφασή του της 20ής Σεπτεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι αμερικανικές Αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του 38χρονου που συνελήφθη για τη βόμβα στο Τσέλσι του Μανχάταν, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 31 ατόμων. 

Ο Αχμάντ Ραχάμι κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και χρήση εκρηκτικών. Την περιορισμένη δυνατότητα που έχουν οι «μεγάλες δυνάμεις» να λύσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής υπογράμμισε ο Ομπάμα στην τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καλώντας σε «διόρθωση πορείας» ώστε οι ελλείψεις της παγκοσμιοποίησης να μην οδηγήσουν σε επιστροφή σε έναν διαιρεμένο κόσμο.

Μια Αυστραλή υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει μια παραλία στη γαλλική Ριβιέρα αφού οι παραθεριστές παρατήρησαν ότι φορούσε μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει όλο το γυναικείο σώμα, όπως φαίνεται στα πλάνα που πρόβαλε ένα τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας. Η γυναίκα δηλώνει πως είχε πάει στη χώρα ειδικά ώστε να μοιράσει μπουρκίνι στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Οικονομία:Με τους εισηγητές των κομμάτων και με τη συντριπτική συναινετική διάθεση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επένδυση του Ελληνικού. Η ψήφισή του αναμένεται το βράδυ.

Κέρδη καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 562,70 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,38%.

Αμεση επιχορήγηση από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών ζητά το ΙΚΑ για να «καλύψει» μέρος του ελλείμματος των 2,099 δισ. ευρώ που θα έχει έως το τέλος του 2016, πριν δηλαδή από τη συγχώνευση σε αυτό -ως Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)- όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης.

Το ευρώ κινδυνεύει σοβαρά να μην επιβιώσει από την επόμενη μεγάλη κρίση που θα ξεσπάσει οδηγώντας σε διάλυση της ευρωζώνης και για τον λόγο αυτό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν μέτρα για την ενίσχυσή του, προειδοποιούν αναλυτές.

Αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας δίνει με εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, στην εγκύκλιο διευκρινίζονται θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στις οφειλές που λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση αποδεικτικού, στα ποσοστά και τα ποσά παρακράτησης που τίθενται επί του αποδεικτικού.

Αθλητισμός:H κάτοχος του Europa League Σεβίλλη μετακόμισε χθες το βράδι προσωρινά στη δεύτερη της La Liga, μετά τη νίκη της (1-0) σε ένα αμφιλεγόμενο τοπικό ντέρμπι επί της Μπέτις. Ο Αργεντινός διεθνής Γκάμπριελ Μερκάδο ήταν εκείνος που διαμόρφωσε (51’) τις αποστάσεις το σκορ.

Με τον Φινλανδό Όλα Τοϊβόνεν να «χτυπάει» δυο φορές, η Τουλούζ πήρε σπουδαία νίκη επί της Λιλ στο «Βιλνεβ Ντ'Ασκ» με 2-1. Με τον αγώνα αυτόν άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής στη Ligue 1. Την σκυτάλη πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν που επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ντιζόν και «έπιασε» την Μονακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Μίλαν βρίσκει τον καλό της εαυτό και σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Serie Α. Οι «ροσονέρι» επικράτησαν με 2-0 της Λάτσιο στο Σαν Σίρο κι έφτασαν τους 9 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Μπάκα στο 37’ άνοιξε το σκορ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Νιανγκ στο 74’ με πέναλτι.

Εντυπωσιακή για μία ακόμη φορά η Ντόρτμουντ που κέρδισε 5-1 την Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Χόφενχαιμ έφερε ξανά ισοπαλία (σ.σ. η τέταρτη για φέτος), καθώς στο 92' ο Όλινικ της Ντάρμσταντ διαμόρφωσε το τελικό 1-1, ενώ συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Άιντραχτ που κέρδισε εκτός έδρας με 2-0 την Ίνγκολσταντ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: