18 Σεπτεμβρίου, 2016

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ;

 

Με αφορμή τους "κατα λάθος" βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά των τουρκικών δυνάμεων και του συριακού σταθμού στη Β. Συρία, ένα έντονο διπλωματικό επεισόδιο είναι εν εξελίξει ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και Μόσχας, σχετικά με την διατήρηση της εκεχειρίας. 

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υπερασπίζονται τους τζιχαντιστές με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα να αναφέρει σχετικά: "Φτάνουμε σε ένα τρομακτικό συμπέρασμα για όλο τον κόσμο, πως ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται την ISIS, τώρα δεν υπάρχουν πλέον αμφιβολίες".

Την ίδια ώρα, η Μόσχα καλεί έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, με την εκεχειρία να "ισορροπεί σε ένας σχοινί", αφού ο ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν, τόνισε ότι η επιδρομή θέτει  "ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό" στην διατήρηση της (εκεχειρίας). 

Η Ουάσινγκτον, από την πλευρά της, υπογραμμίζει ότι η Μόσχα δεν έχει αποδείξεις για τον ισχυρισμό ότι προστατεύει τους τζιχαντιστές  και εξέφρασε τη λύπη της για τα θύματα της επιδρομής, ενώ σημείωσε ότι σταμάτησαν αμέσως οι βομβαρδισμοί μόλις ενημερώθηκε από τη Ρωσία ότι χτυπούσε τον συριακό στρατό.  


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: