29 Σεπτεμβρίου, 2016

ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

 

Τον Αγιασμό της νέας δικαστικής χρονιάς τέλεσε σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στο Μέλαθρον Θέμιδος – Άρειος Πάγος.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασιλική Θάνου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαος Παρασκευόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι.

Στη συνέχεια στην αίθουσα συσκέψεων του Δικαστικού Μεγάρου μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ευχήθηκε στους ανώτατους Δικαστικούς λειτουργούς καλή επιτυχία στο έργο τους, με την πιστή τήρηση των νόμων του Κράτους.

Αναφέρθηκε στο δύσκολο και σημαντικό έργο που επιτελούν οι δικαστικοί υπογραμμίζοντας πως συναισθάνεται το βάρος τους. «Είναι πολλές οι ευθύνες της Δικαιοσύνης, πολλά τα βάρη και, πιστεύω, πολλές και οι πιέσεις από πολλές πλευρές» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και κάλεσε τους Δικαστικούς να υπηρετούν με ανιδιοτέλεια το έργο τους.

Χαιρετισμό, με αφορμή την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, απηύθυναν, επίσης, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η νέα Εισαγγελέας, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο αναπληρωτής υπουργός.

Τέλος να σημειωθεί πως τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου γραφείου Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος πριν γίνει κληρικός ήταν ανώτατος δικαστικός λειτουργός και ο Αρχιδιάκονός του π. Ιωάννης.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: