01 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, εν όψει των εγκαινίων και της επίσκεψής του στην 81η ΔΕΘ, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών με τον ΕΟΠΥΥ, από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί. Μάλιστα, η Ένωση Ιατρών-ΕΟΠΥΥ έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία γνωστοποίησης της επίσχεσης και ζητά την παρέμβαση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκου, ως μέλους του ΔΣ του οργανισμού για την διευθέτηση του θέματος.

Σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί (707) της Πέμπτης στην Κεφαλονιά.Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα γίνει την Παρασκευή η παράδοση στην κυκλοφορία των σηράγγων Δερβενίου και τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της Ολυμπίας Οδού.

Στη συνέχεια θα επιθεωρήσει εργοτάξια της Ιονίας Οδού (Αντίρριο-Ιωάννινα) στη σήραγγα Κλόκοβας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά θα μιλήσει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει το «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου» - ΙΣΤΑΜΕ στην Πάτρα, για τη συμπλήρωση 42 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

Κόσμος:Ένα πολύ ενδιαφέρον κρατικό δώρο θα λάβουν φέτος οι νέοι και οι νέες της Ιταλίας που θα γιορτάσουν την ενηλικίωσή τους. Τοποθετώντας τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους σε ένα άλλο επίπεδο, η ιταλική κυβέρνηση θα δώσει «πολιτιστικό μπόνους» της τάξεως των 500 ευρώ σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους, προκειμένου να πάνε σε θέατρα, συναυλίες και μουσεία και να γυρίσουν την πλάτη στον εξτρεμισμό.

Η πρώτη ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Ραχόι είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα: τον ψήφισαν 170, τον απέρριψαν 180. Αυτό ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορούσε να πετύχει και η οριστική αποτυχία στη β' ψηφοφορία της Παρασκευής είναι σχεδόν βέβαιη. Η χώρα οδεύει σε τρίτες εκλογές. Ποιος θα πάρει τον «μουτζούρη»;

Μια αμερικανίδα δημοσιογράφος συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου στην Τουρκία, όπου αντιμετωπίζει δίωξη για «παραβίαση στρατιωτικής ζώνης» μετά τη φυγή της από τη Συρία, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι χθες.

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και θα έχει συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με άλλους τούρκους αξιωματούχους, εν μέσω της έντασης στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ και της επιχείρησης της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στην ομιλία του στο Φοίνιξ της Αριζόνα ότι το Μεξικό «θα πληρώσει το 100%» της δαπάνης για να ανεγερθεί τείχος στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανταπαντώντας στον πρόεδρο του Μεξικού, με τον οποίο είχε ιδιωτική συνάντηση.

Οικονομία:Μπορεί η συμφωνία με τους εταίρους να βελτίωσε το κλίμα, απομακρύνοντας τα ακραία σενάρια, εν τούτοις η «οικονομική οδύσσεια» της Ελλάδας δείχνει ότι δεν έχει τελειώσει ακόμη, καθώς η συμφωνία με τους πιστωτές ήρθε σε συνδυασμό με έναν νέο γύρο δημοσιονομικής λιτότητας. Ενδεικτικά για την πορεία της χώρας είναι τα στοιχεία για την ύφεση.

Μικρή ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα καταγράφηκε τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Markit. Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Markit για την Ελλάδα επανέκαμψε στις 50,4 μονάδες τον Αύγουστο, από 48,7 τον Ιούλιο.

Σταθεροποιητικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης την Πέμπτη, μετά τη χθεσινή άνοδο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να διατηρηθεί το ανοδικό momentum, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι τράπεζες. 

Οι αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και το ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων βρίσκονται σήμερα, Πέμπτη, στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με την πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) Ντ. Νουί, στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Πέντε προγράμματα, που μπορούν να κινητοποιήσουν έως 1,5 δισ. ευρώ κονδύλια, προκυρήσσει έως το τέλος του έτους για τους αγρότες η κυβέρνηση.

 Τα προγράμματα αφορούν 40.000 αγρότες και περιλαμβάνουν δράσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων στο πρωτογενή τομέα και στον κλάδο της μεταποίησης, νέες επενδύσεις με σχέδια βελτίωσης, κονδύλια σε νέους αγρότες και παραγωγούς που επιθυμούν να κάνουν στροφή στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

Αθλητισμός:Σε ρυθμούς προκριματικών Μουντιάλ μπαίνει η ποδοσφαιρική Ευρώπη από την ερχόμενη εβδομάδα και οι εθνικές ομάδες, δίνουν τις τελευταίες φιλικές αναμετρήσεις, ενόψει της πρεμιέρας. Η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την Πέμπτη (21:45 OTE Sport 1) εκτός έδρας την Ολλανδία σε ένα πολύ δυνατό τεστ, λίγες ημέρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 με το Γιβραλτάρ.

Υπαρκτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όπως προέκυψε κατά την διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των κορυφαίων προπονητών της «γηραιάς ηπείρου», που διεξήχθη στην Νιόν. Ειδικότερα, οι καλύτεροι προπονητές της Ευρώπης, εξετάζουν σοβαρά και θέτουν πλέον ανοικτά το ζήτημα να καταργηθεί η παράταση, μετά το τέλος ενός αγώνα που στα 90 λεπτά δεν έχει αναδειχθεί νικητής.

Το χρήμα φέρνει... χρήμα κι έτσι η Λέστερ ήταν αναγκασμένη να επενδύσει σε επίπεδα Champions League. Τη δωδεκάτη ώρα της μεταγραφικής περιόδου, οι πρωταθλητές Αγγλίας πραγματοποίησαν την πιο πολυδάπανη μεταγραφή της Ιστορίας τους, αποκτώντας τον Ισλάν Σλιμάνι από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έναντι 30.000.000 ευρώ.

Βρήκε «στέγη» ο Μάριο Μπαλοτέλι ο οποίος θα αγωνίζεται στη Γαλλία με τα χρώματα της Νις. Ο Ιταλός επιθετικός θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη την πρώτη του προπόνηση και την Παρασκευή θα παρουσιαστεί επισήμως στους εκπροσώπους του Τύπου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: