15 Σεπτεμβρίου, 2016

ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΣΠΑ

 

Περνάς από ένα όμορφο νηπιαγωγείο, διαβάζεις ΕΣΠΑ - Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση 75%. Μπαίνεις σε δημόσιο σχολείο διαβάζεις ότι η παροχή φυσικού αερίου έγινε με ΕΣΠΑ.

Σε όσα δημόσια σχολεία υπάρχουν προτζέκτορες, με ΕΣΠΑ. Πανεπιστήμια με ΕΣΠΑ.  Στις στάσεις των λεωφορείων σε ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο για το χρόνο έλευσης του λεωφορείου, με ΕΣΠΑ.

Στην καταχρεωμένη, 8 χρόνια σε ύφεση, Ελλάδα μπαίνεις καλοκαίρι σε λεωφορείο έχει κλιματισμό, με ΕΣΠΑ.  Χιλιάδες παιδιά πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς με ΕΣΠΑ. Το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών ζει με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

Αναπτυξιακός νόμος, ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις έως 50%.  Μετρό Αθηνών κατά 50% ΕΕ επιχορήγηση, 39% δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, 11% Εθνική Χρηματοδότηση.

Μετρό Θεσσαλονίκης, με ΕΣΠΑ. Αυτοκινητόδρομοί; Λιμάνια; Αεροδρόμια; Πλατείες; Ιδρύματα; Πολιτιστικές δράσεις; Μουσεία; Μέχρι και τα βιβλία του δημοτικού τυπώνονται μέσω ΕΣΠΑ κατά 75% και 25% η Εθνική Χρηματοδότηση.

Και έχουμε εδώ τους απίθανους να φαντασιώνονται ότι η Ευρώπη μας πίνει το αίμα, κερδοσκοπούν σε βάρος μας και ότι η Ευρώπη κερδίζει από την Ελλάδα. Έναν αντιευρωπαϊσμό που τον υποδαυλίζουν και τον καλλιεργούν (άλλοι φανερά άλλοι στα κρυφά) όλοι αυτοί οι άθλιοι κόμματα και βαθύ κράτος (δικαιοσύνη κλπ). 

Που είχαν και έχουν την ευθύνη διακυβέρνηση της χώρας ανίκανοι ούτε καν να κακοδιαχειριστούν τους πόρους και τα λεφτά των φορολογουμένων. Σπατάλες, κλοπές και αναποτελεσματικότητα.

Ο κ. Βουδούρης γενικός γραμματέας μέχρι χθες στο Υπουργείο (ο θεός να το κάνει) Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ότι το μέσο κόστος ανά πρόσφυγα είναι 12.000 ευρώ στην Νορβηγία και 15.000 στην Ελλάδα. 

Με τη διαφορά ότι στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία τους μετανάστες τους έχουμε σαν τα ζώα (ευτυχώς στην κυβέρνηση βρίσκεται η αριστερά οπότε δεν απασχολεί ιδιαίτερα αυτό).

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: