20 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Σκληρή ανακοίνωση για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «ΣΥΡΙΖΑ Bank», που «χρηματοδότησε το ΣΥΡΙΖΑ Channel με τα λεφτά των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων».

Για ένα νέο ΕΣΥ που θα διευρύνει το δημόσιο χώρο στην Υγεία και θα περιορίζει την αγορά, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά την παρέμβαση του στο συνέδριο Healthworld 2016 που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

Ο κ. Ξανθός επανέλαβε ότι το ΕΣΥ δεν κινδυνεύει με κατάρρευση και πως η Ελλάδα είναι υγειονομικά ασφαλής. Στην Αμυγδαλέζα Αττικής θα φιλοξενούνται στο εξής οι οικογένειες προσφύγων που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ήδη είναι έτοιμος και παραδίδεται την Τετάρτη προς χρήση ο ειδικός χώρος που διαμορφώθηκε. Η ΝΔ θα ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα της ΤτΕ για την Attica Bank στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εξετάζει τον δανεισμό κομμάτων και ΜΜΕ, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Τζαβάρας.

Ειδικότερα σε σχέση με τα δάνεια που φέρεται να έχει πάρει ο κ. Καλογρίτσας, τόνισε ότι η ΝΔ θα ζητήσει να κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε δεκαετή ποινή κάθειρξης καταδικάστηκαν τη Δευτέρα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης δύο κτηνοτρόφοι, για εμπρησμό από πρόθεση. Κρίθηκαν ως οι υπαίτιοι για φωτιά που κατέκαψε περισσότερα από 30.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στο Ρέθυμνο, το 2011.

Κόσμος:Αεροσκάφος των σαουδαραβικών αερογραμμών βρίσκεται «στην απομόνωση» στον διεθνή αερολιμένα της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, καθώς ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου ότι «τελεί υπό απειλή».

H κλεψύδρα εξακολουθεί να γυρίζει αντίστροφά στην Ισπανία για τις τρίτες εκλογές σε έναν χρόνο, ωστόσο, η τελευταία ευκαιρία που δίνει το Σύνταγμα -μήπως και αυτή η κάλπη δεν στηθεί- εξαρτάται από την περιφερειακή κάλπη που στήνεται την Κυριακή σε Γαλικία και Χώρα των Βάσκων.

Κλίντον και όχι Τραμπ προτίθεται να ψηφίσει ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος γυρίζοντας την πλάτη στον υποψήφιο του κόμματός του. Σύμφωνα με μέλος έτερης πολιτικής οικογένειας των ΗΠΑ, της οικογένειας Κένεντι, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και το 1992 ηττήθηκε από τον Μπιλ Κλίντον, προτιμάει να ρίξει την ψήφο του στη σύζυγο του διαδόχου του παρά στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Τα όρια της ντροπής έχουν ξεπεραστεί. Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία να γίνει καγκελάριος, αν όχι με τη βοήθεια του λαού, τουλάχιστον με τη βοήθεια αριστερών κομμάτων» εκτιμά ο ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ.

Τη λύπη του για το γεγονός ότι ο 28χρονος αφγανός που συνελήφθη ως ύποπτος για τις βόμβες σε Ν.Υόρκη και Ν.Τζέρσεϊ θα έχει περίθαλψη, αλλά και νομική εκπροσώπηση εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ, κρατώντας ψηλά τους τόνους στο θέμα.

Οικονομία:Πλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ εμφάνισε τον Ιούλιο του 2016 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ. Το πλεόνασμα είναι μικρότερο κατά 1,1 δισ. ευρώ έναντι του Ιουλίου του 2015, λόγω της αύξησης του ελλείμματος στο ισοζύγιο αγαθών.

Στο 7μηνο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών βελτιώθηκε κατά 306 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015, και εμφάνισε έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ. Οριακή άνοδο, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης την Τρίτη.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 558,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,23%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,83 εκατ. ευρώ. Νόμος του κράτους θα πρέπει να είναι μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου -τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group- το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Προειδοποίηση ότι οι τράπεζες που έχουν έδρα τη Βρετανία μπορεί να χάσουν την πρόσβαση που έχουν στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εάν η χώρα εγκαταλείψει την ενιαία αγορά μετά την απόφαση για Brexit, απηύθυνε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γενς Βάιντμαν.

Χαράτσι για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με «μπλοκάκι» απογειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές από 1/1/2017 πάνω και από το 50%.

Αθλητισμός:Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες το ραντεβού των εκπροσώπων του Μάρκους Μπεργκ με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, προκειμένου να ολοκληρωθεί το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Χωρίς τον Χάρι Κέιν θα αγωνίζεται η Τότεναμ για περίπου δύο μήνες. Ο τραυματισμός του στον αγώνα με τη Σάντερλαντ αποδείχτηκε αρκετά σοβαρός, καθώς οι εξετάσεις μπορεί να μην έδειξαν κάταγμα στον αστράγαλο, ωστόσο έχουν πειραχθεί οι σύνδεσμοι και υπολογίζεται πως θα χρειαστεί 6-8 εβδομάδες για να επανέλθει.

Η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στην ενδεκάδα της Μπενφίκα, μετά τον τελευταίο τραυματισμό του, ήταν αρκούντως εντυπωσιακή και συνδυάστηκε δύο τέρματα στην ευρείας έκτασης νίκη επί της Μπράγκα (3-1), στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική στην πορτογαλική Λίγκα.

Μετά τη «βόμβα» στο «Νόου Καμπ» επί της Μπαρτσελόνα, η Αλαβές παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής στη La Liga. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν για τρίτο ματς χωρίς νίκη (δύο ισοπαλίες με το ίδιο αποτέλεσμα και ήττα από την Αθλέτικ στη Γαλικία).

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: