20 Σεπτεμβρίου, 2016

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

 

Στο όνομα της υποστήριξης των γειτονικών  χωρών, που στην πραγματικότητα αποτελεί μέρος του σχεδίου αναβίωσης της «οθωμανικής αυτοκρατορίας» από τον Ερντογάν, ζητείται να απομακρυνθούν από συνολικά 65 ΜΚΟ, χρηματοδοτούμενες από τον Φ.Γκιουλέν, όλοι οι οπαδοί του.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής», με την οποία το Τουρκικό κράτος επιδιώκει να ελέγξει οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά  την ΠΓΔΜ, τη Βοσνία, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Βουλγαρία μέσω της μουσουλμανικής μειονότητας, απαιτεί τώρα να εκδιωχθούν όσοι λάμβαναν εντολές από τον Ιμάμη Γκιουλέν. 

Συγκεκριμένα στα Σκόπια, σύμφωνα με τον αλβανικός τύπο, οι τουρκικές ΜΚΟ δήλωσαν την αμέριστη υποστήριξή τους στον Ερντογάν, προς αποφυγή διαχωρισμού των Τούρκων της χώρας σε «Γκιουλενιστές» και «Ερντογανιστές».

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των τουρκικών μη κυβερνητικών οργανώσεων «Matyciteb» Ταξίμ  Ιμπραήμ δήλωσε ότι «Διαφορές μεταξύ της τουρκικής κοινότητας δεν υπάρχουν. Ειδικά στο συμβούλιο όπου για περισσότερα από 10 χρόνια συμμετείχαν   65 μη κυβερνητικές οργανώσεις », όμως πρόσθεσε πως στην ΠΓΔΜ  υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα αφοσιωμένα στον Γκιουλέν.

Με αφορμή την πίεση της Τουρκίας μα  κλείσουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του Γκιουλέν, τα Σκόπια έλαβαν σαφών μεροληπτική θέση όταν το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας διέταξε να κλείσουν τα σχολεία που χρηματοδοτούνται από τον Ιμάμη πριν από τρεις μέρες, χωρίς βέβαια να ενημερώσουν το κοινό για ποιο λόγο.

Είναι φανερό ότι ο Ερντογάν σφίγγει τον κλοιό που έχει πλέξει γύρω από τις γειτονικές του χώρες, με αξιωματούχους του να απαιτούν το κλείσιμο όλων των ιδρυμάτων του Γκιουλέν προς χάριν των σχέσεων μεταξύ των χωρών και πλέον δεν φαντάζει καθόλου απίθανη και η προέλασή του προς την Ελλάδα…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: