03 Σεπτεμβρίου, 2016

ΟΙ ΗΠΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Όπως φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι για τις ΗΠΑ και δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τον Σουλτάνο και την Τουρκία, που μέχρι τώρα τους στήριζαν κάτω από τον φόβο της ευρύτερης Ρωσοτουρκικής συμμαχίας.

Φαίνεται πως ύστερα της αυθαίρετης επέμβασης της Τουρκίας στη Συρία και τις απειλές της κατά των Κούρδων, δεν πρόκειται οι Αμερικανοί να κάτσουν με σταυρωμένα τα πόδια και να είναι τόσο ανεκτικοί με το Ερντογάν.

Έτσι στην χθεσινή έγκληση υποστήριξης των Τούρκων, την ώρα που συγκρούονταν  με τους τζιχαντιστές, δεν έλαβε καμιά απάντηση. Η Τουρκία κατάφερε και παραλίγο δεν είχε μεγάλες απώλειες.

Το «αστείο» είναι πως η βοήθεια θα έρχονταν από την βάση του Ιντσιρλίκ, που ο Ερντογάν κρατούσε σε ομηρία αμερικανούς στρατιωτικούς ως συμμέτοχους στο πραξικόπημα εναντίον του.

Η μάχη έγινε σε περιοχή της πόλης της βόρειας Συρίας, Τζαραμπλούς, με τους Τούρκους να συγκρούονται με τις δυνάμεις των τρομοκρατών του Daesh. Ζήτησαν βοήθεια όταν τραυματίστηκαν 3 στρατιώτες και ένα άρμα μάχης των Τούρκων καταστράφηκε από τους τζιχαντιστές, με αντιαρματική ρουκέτα.

Οι Τούρκοι βοήθαγαν τον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ ώστε να καθαρίσουν την περιοχή από τις ομάδες του ‘ισλαμικού κράτους’. Η απάντηση που έλαβαν από το διεθνή συνασπισμό που βρίσκεται υπό την αμερικανική ηγεσία ήταν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον τουρκικό σχεδιασμό που προωθείται στη βόρεια Συρία.

Στρατιώτης απο ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ δήλωσε, κρατώντας την ανωνυμία, ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες απώλειες. Έπρεπε οι Αμερικανοί να υποστηρίξουν το σχέδιο μας. Αλλά μας άφησαν εκεί στο δρόμο. Ευτυχώς, στην περιοχή έφθασαν λίγες ώρες αργότερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: