10 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ κ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

 

Κύριε Τζούμα,
Στην Ιστοσελίδα σας 8/9/2016 αναρτήσατε κείμενο με τίτλο: «Πότε θα ασχοληθεί η ΔΙΣ με θέματα Μητροπόλεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την διοίκησή τους». Δεν σας κρύβω ότι το κείμενό σας μου θυμίζει κείμενο Ιατρού - Ψυχιάτρου όπου και αυτός πάσχει από την ίδια ασθένεια. 

Εντύπωση όμως μου προκαλεί που ξεχάσατε να περάσετε από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να μας πληροφορήσετε την εκεί κατάσταση υγείας του Μητροπολίτη.

Την εποχή όμως που η Εκκλησία διοικείτο Αρχιεπισκοποκεντρικά σε άρθρα σας που γράφατε στο Βήμα δεν μας ενημερώνατε «παρασκηνιακά» όπως τώρα. Γιατί άραγε;

Η διοίκηση της Εκκλησίας σήμερα που λειτουργεί το Συνοδικό Σύστημα γνωρίζει τι πρέπει να πράξει όταν χρειάζεται κάποια αλλαγή, κάποιου προσώπου σε κάποια Μητρόπολη.

Σας θυμίζω όμως ότι την εποχή του λαοπρόβλητου πνευματικού σας πατέρα κυρού Χριστοδούλου όπως γράφετε οι Θρόνοι άδειαζαν εν μια νυκτί δικτατορικό τω τρόπω για να βολευτούν τότε οι υμέτεροι.

Για να θυμηθείτε διαβάστε τις δυο Επιστολές - απάντηση στην Ι. Σύνοδο του τότε Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Θεοκλήτου καθώς και την Επιστολή του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυρού Θεοφίλου και θα καταλάβετε πολλά για την άμεση τότε εκθρόνισή τους. (Πιστεύω να έχετε τις επιστολές).

Αφήστε λοιπόν τα περί κραυγαλέων περιπτώσεων και περί Ησυχαστηρίου της Ζάλτσας, διότι εάν θυμηθούμε τα τεκταινόμενα του Ησυχαστηρίου στις Νηές του Βόλου ιδίως το 1998 θα γελάσει ο κάθε πικραμένος!!!

Η Ιστορία της Εκκλησίας κ. Τζούμα γράφεται μόνο με αλήθειες!!!. 

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ πιο κάτω. 

Καλό Φθινόπωρο.  

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: