01 Σεπτεμβρίου, 2016

ΕΝΤΑΣΗ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Σε απολογία κάλεσε η Άγκυρα τον αμερικανό πρέσβη, στην τουρκική πρωτεύουσα, για τις αναφορές της Ουάσιγκτον σχετικά με την τουρκική εισβολή στη Συρία. Ο πρέσβης κος Τζον Μπας, σίγουρα δεν πέρασε ευχάριστες στιγμές. Η Άγκυρα φαίνεται ιδιαίτερα εκνευρισμένη για το κουρδικό θέμα και τις φήμες περί εκεχειρίας μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων.

«Τονίστηκε πως οι αναφορές αυτές είναι απαράδεκτες και δεν συνάδουν με τις συμμαχικές μας σχέσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ταντσού Μπιγκλίτς και συμπλήρωσε πως «ο στόχος της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη είναι γνωστός», είπε ο Μπιγκλίτς προσθέτοντας πως «τρομοκρατικές ομάδες απωθούνται από τα τουρκικά σύνορα».

Όλα ξεκίνησαν μετά από τη δήλωση του Αμερικανού Υπουργού Αμύνης Άστον Κάρτερ, αλλά και του ειδικού απεσταλμένου για τον συντονισμό του αγώνα κατά του ΙΚ των ΗΠΑ Μπρετ Μακγούρκ και του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όλοι δήλωσαν το ίδιο, δηλαδή ότι συμφωνήθηκε εκεχειρία μεταξύ Τούρκων και Κούρδων. Η κόντρα συνεχίζεται…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: