02 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην περίπτωση που η Digea δεν συμμορφωθεί, σχετικά με την διακοπή του σήματος των καναλιών που δεν πήραν άδεια λειτουργίας, τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας υποχρεούνται να πράξουν το καθήκον τους, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Ποτάμι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Το Ποτάμι κάνει λόγο για «τηλεοπτική λοταρία» της κυβέρνησης, ενώ απαντώντας στους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί αντιμετώπισης της ανομίας, τονίζει: «Στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας».

Γιάννης Αλαφούζος, Χρ.Καλογρίτσας, Θ.Κυριακού και Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτοί είναι οι τέσσερις νικητές του μαραθώνιου για τις τηλεοπτικές άδειες. Παλαιοί και νέοι παίκτες με ποικίλες δραστηριότητες εντός και εκτός Ελλάδος. Το τίμημα για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που αποφάσισε η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού έφτασε τα 246 εκατ. ευρώ.

Το «πόκερ» μεταξύ των υποψηφίων καναλαρχών, ήταν σκληρό. Μέχρι πού έφτασε το ποντάρισμα για την κάθε άδεια... Ένας νεαρός που αποσπάσθηκε από ομάδα πέντε ατόμων οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν «προσεγγίσει» - με πρόσχημα πληροφορίες για την πορεία των αντιεξουσιαστών - τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργο Διαμαντόπουλο ήταν αυτός που ξυλοκόπησε άγρια τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας.

Κόσμος:Μια πολιτική χειρονομία καλής θέλησης προς την Τουρκία ούτως ώστε να επιτραπεί σε βουλευτές της Μπούντεστακ να επισκεφτούν τους γερμανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel.

Δημόσιο διάλογο με θέμα την ανεξαρτησία της Σκωτίας ξεκινά την Παρασκευή η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον ζητώντας από τους πολίτες να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος μετά τις «σεισμικές αλλαγές» που έφερε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζει η Αντιπολίτευση τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδήλωση κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Ο ίδιος, πάντως, ο πρόεδρος δεν «μέτρησε» πάνω από 30 χιλιάδες ανθρώπους της φασιστικής δεξιάς, όπως είπε.

Άλλοι 1.725 μετανάστες διασώθηκαν το προηγούμενο 24ωρο από πλεούμενα στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, καθώς οι αφίξεις στις ακτές της Ιταλίας συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 βαθμών, σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία. Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο ανατολικό άκρο του βόρειου νησιού. Στη χώρα έφτασε μικρό-μικρό τσουνάμι, το υψηλότερο κύμα του οποίου δεν ξεπέρασε τα 30 εκατοστά.

Οικονομία:Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Μαρινόπουλου, Σκλαβενίτη και τραπεζών για τη διάσωση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Οι συζητήσεις συνεχίζονται για τις τελευταίες λεπτομέρειες και οι πληροφορίες θέλουν τις επίσημες ανακοινώσεις ίσως και εντός της ημέρας.  

Ποσοστό μείωσης 40% - 50% για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) και 35% - 40% για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs), προβλέπουν οι στόχοι των τραπεζών μέχρι τα τέλη του 2019. Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2010-2016 με πρόστιμα μειωμένα κατά 50% θα έχουν έως το τέλος Νοεμβρίου 2016, οι φορολογούμενοι. 

Για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως και την προαναφερόμενη νέα καταληκτική ημερομηνία, το προβλεπόμενο αυτοτελές πρόστιμο των 100 ευρώ μειώνεται κατά 50%, δηλαδή περιορίζεται στα 50 ευρώ.Έως και 38% θα είναι η μεγαλύτερη μείωση σε 150.000 επικουρικές συντάξεις που καταβάλλονται την Παρασκευή. Πρόκειται για τη δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων στους οποίους θα επιβληθούν οι αποφασισμένες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε την Πέμπτη η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ για τις τελευταίες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων. Προειδοποίησε δε εκ νέου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αθλητισμός:Η Γαλλία νίκησε 3-1 την Ιταλία στο Μπάρι, σ΄ένα φιλικό που θα μείνει στην ιστορία. Κι αυτό γιατί, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο 17χρονος Τζανλουϊτζι Ντοναρούμα, αντικαθιστώντας στο ημίχρονο τον 38χρονο Τζανλουϊτζι Μπουφόν!

Με εμφάνιση που θύμισε κάτι από την Εθνική του παρελθόντος και σαφώς άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον (ιδιαίτερα με αυτή του πρώτου μέρους) η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Ολλανδίας σε φιλικό που έγινε στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμη να μπει με... αέρα νικητή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (6/09 το πρώτο ματς με το Γιβραλτάρ).

Από επεισόδια σημαδεύτηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων U-21, καθώς μετά το σπουδαίο 0-1 στην Άγκυρα, οι γηπεδούχοι προκάλεσαν ένταση με αντίπαλους ποδοσφαιριστές με τον εκνευρισμό να ξεφεύγει και από τις δύο πλευρές και οι αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε απόψε στο γήπεδο της Βέροιας, ο ΠΑΟΚ και η γηπεδούχος Βέροια μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και τελικά αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 2-2. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο αποδοτικοί στα πρώτο ημίχρονο και μολονότι έπαιξαν με αρκετές εναλλακτικές επιλογές κατάφεραν να αποδώσουν ικανοποιητικό ποδόσφαιρο ικανοποιώντας τους φίλους τους.

Η FIFA ζητά να αρχίσει το πρωτάθλημα της Super League στις 10 Σεπτεμβρίου. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία απέστειλε μέσω του Κωστάκη Κουτσοκούμνη επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, αφού ανακλήθηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η μετακίνηση δικαστών μεταξύ των οργάνων, θα πρέπει να «ανάψει το πράσινο φως» για την έναρξη του πρωταθλήματος.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: