21 Σεπτεμβρίου, 2016

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Με επιθετικότητα έδειξε η Deutsche Bank  την άρνηση της να πληρώσει στις Αμερικανικές Αρχές τα 14 δις δολάρια για την υπόθεση ενυπόθηκων δανείων, που προκάλεσαν την κρίση το 2008.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε αυτή της την απόφαση με δελτίο τύπου, υπαινισσόμενη ότι το αμερικανικό δημόσιο δρα με αντιγερμανικό, αντιευρωπαϊκό τρόπο ως αντίποινα στην υπόθεση της Apple, η οποία αναγκάσθηκε να καταβάλει 13 δις στην Ιρλανδία ύστερα από παρέμβαση της ΕΕ.

Ο Τζον Κόφε, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια δήλωσε όμως ότι «Η αμερικανική κυβέρνηση δεν χαρίζεται ούτε σε εγχώριους κολοσσούς, όπως έχει φανεί από πολλές ανάλογες περιπτώσεις», όπως φάνηκε και από τα 17 δις πρόστιμο που επιβλήθηκαν στην Bank of America.

Ειδικότερα, ο κ. Κόφε ανέφερε ότι «Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να δείξει πυγμή απέναντι στον χρηματιστηριακό κλάδο την προεκλογική περίοδο. Διότι με την επιτυχία του Μπέρνι Σάντερς, επικριτή των τραπεζών, η δικαιοσύνη βρίσκεται υπό την πίεση να δράσει επιδεικνύοντας σκληρή στάση.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον προκαλεί απορία το ότι η Deutsche Bank υιοθετεί επιθετικούς τόνους ρισκάροντας μια αντιπαράθεση με την αμερικανική δικαιοσύνη».

Η  Deutsche Bank έχει φάκελο  πολλαπλών εκκρεμών ποινών και κακό όνομα, ενώ θεωρείται στις ΗΠΑ  προβληματική περίπτωση, καθώς η τράπεζα βρισκόταν αναμειγμένη σε κάθε οικονομικό-τραπεζικό σκάνδαλο που έχει παρέλθει.  

«Όταν βρίσκεται κανείς σε τέτοια κατάσταση δεν επιζητεί δημοσιότητα ούτε διαπληκτίζεται με υπηρεσίες», τονίσει ο Τζιμ Κράμερ, χρηματιστηριακός σχολιαστής. 

«Είναι καλύτερη η σιωπή, αυτό θα έπρεπε να το ξέρει η Deutsche Bank», διότι με την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που έχει δείξει έως τώρα συνεχίζει να προδιαθέτει αρνητικά τις Αρχές της Αμερικής προς κάποιον συμβιβασμό.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: