12 Σεπτεμβρίου, 2016

55 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑΟΥ ΣΙΧ

 

Σε 55 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Λέμιγκτον Σπα, στη Μεγάλη Βρετανία, σημαίνοντας την λήξη του συναγερμού που είχε προκληθεί από την εισβολή μελών συμμορίας με σπαθιά, σε ναό των Σιχ της περιοχής.

Οι αρχές είχαν περικυκλώσει τον χώρο γύρω από τον ναό Gurdwara Sahib από τις 7:00 το πρωί, τοπική ώρα, μετά από πληροφορίες για την εισβολή. Ωστόσο από την αρχή του περιστατικού, η αστυνομία έκανε λόγο για «ένοπλη κατάληψη» και όχι για τρομοκρατική ενέργεια.

Καθώς υπήρχαν ασφαλείς πληροφορίες πως το περιστατικό αφορούσε σε «αναίμακτη διαμαρτυρία» για προγραμματισμένο μικτό γάμο ανθρώπων διαφορετικού θρησκεύματος στον ναό. Σύντομα, αστυνομικοί και ιερείς εισήλθαν στο ναό για να διαπραγματευτούν με τους ενόπλους.

«Δουλεύαμε στην κουζίνα για τις προετοιμασίες του γάμου όταν μία μεγάλη ομάδα ένοπλων ανδρών εισέβαλε στο ναό», δήλωσε στα μέσα ένα μέλος της κοινότητας που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελαν να γίνει ο γάμος», πρόσθεσε. Η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα τους γύρω δρόμους, ζητώντας από τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή.

Το απόγευμα αστυνομικοί εξήλθαν από το ναό κρατώντας «μεγάλες σακούλες με σπαθιά και άλλα στοιχεία» ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν με μασκοφόρους που βρίσκονταν έξω από το ναό. Το περιστατικό έληξε τελικά περί τις 17:00 τοπική ώρα, με την σύλληψη των 55 ανδρών.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: