13 Σεπτεμβρίου, 2016

50000 ΡΩΣΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

 

H πρόσφατη συνάντηση Λαβρώφ-Κέρι στην Ελβετία έδειξε πως οι σχέσεις των δύο Υπερδυνάμεων βρίσκονται σε οριακό σημείο. Αφενός μεν το πρόβλημα είναι η Συρία και το μέλλον αυτής. Οι Αμερικανοί προσπαθούν να ελέγξουν το μέλλον της Συρίας, δίχως εμπλοκή των Ρώσων, κάτι που όπως είναι λογικό ο Πρόεδρος Πούτιν δεν ανέχεται.

Αφετέρου δε πρόβλημα υπάρχει και στην Ανατολική Ουκρανία. Σε αυτή τη βάση η πρόσφατη κίνηση του Πούτιν μπορεί να θεωρηθεί κίνηση-ματ. Έδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος εντολή στους στρατηγούς του να αποσταλούν άμεσα επίλεκτοι στρατιώτες, με εξοπλισμό μάχης, κάλυψη αεροπορική και όλα αυτά 85 χλμ από τα Βόρεια Σύνορα των ΗΠΑ στην Αλάσκα. Σύνολο περίπου 50000 άνθρωποι.

Ο μεγαλύτερος όγκος έχει αναπτυχθεί στη Σιβηρία στην περιοχή της Τσουκότκα, στα σύνορα με την Αλάσκα. «Οι Αμερικανοί έλαβαν την προειδοποίηση ότι θα πάρουν  μια «γεύση» από την ανησυχία που αισθάνονται οι ρωσικές δυνάμεις στην Βαλτική και αλλού,  όταν βλέπουν μεγάλης κλίμακας ασκήσεις του ΝΑΤΟ κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας, και κινήσεις  των  στρατευμάτων  των ΗΠΑ μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα της Ρωσίας», αναφέρει πηγή στο Κρεμλίνο.

Αν μάλιστα ισχύουν και οι πληροφορίες για ανάπτυξη ειδικοδυναμιτών Ρώσων στη Βολιβία, τότε μιλάμε για πλήρη περικύκλωση των ΗΠΑ. Στρατηγική κίνηση, μαχαίρι στην καρδιά των ΗΠΑ…



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: