11 Σεπτεμβρίου, 2016

ΣΕ AΛΛΟΥΣ 28 ΚΟΥΡΔΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

 

To ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, σε 28 δήμους θα διοριστούνε επίτροποι. Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναφέροντας πως εντός των τοπικών αυτοδιοικήσεων υπάρχει μια νοοτροπία στήριξης της τρομοκρατίας, είχε πει πως σε κάποιους δήμους θα διοριστούνε επίτροποι.
 
Ο Σοϊλού μιλώντας σε νομάρχες στην Άγκυρα , είπε πως μέσα σε 15 μέρες θα βγει σχετική νομική ρύθμιση και πρόσθεσε πως ¨28 δήμοι θα περάσουν από την διοίκηση του όρους Κάντιλ στην εθνική βούληση.

Ο Σοϊλού απαντώντας στην έκκληση μην αναγνωρίζετε τους επιτρόπους που έκανε ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, απάντησε λέγοντας πως ¨Θα δώσουμε την δέουσα απάντηση σε αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται στην δύναμη του κράτους¨.
 
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς μιλώντας σχετικά με τους διορισμούς επιτρόπων σε δήμους είχε δηλώσει: ¨Με αντισυνταγματικό τρόπο θα βάλουμε λένε χέρι στους δήμους.…Μην αναγνωρίσετε όποιους επιτρόπους έρθουν έτσι. 

Δηλώστε πως ¨Πέραν των αιρετών δεν αναγνωρίζουμε κανέναν¨. Μη τους κοιτάτε στο πρόσωπο, ούτε καν να τους χαιρετάτε. Και μην ακούτε τις εντολές τους. Ο Ντεμιρτάς είχε κάνει έκκληση στην κυβέρνηση, στους δήμους όπου επιδιώκεται να μπούνε επίτροποι, να οργανωνόταν τοπικές εκλογές.

Σχ: Δημοκρατικό σύστημα! Εκδιώκεται από τα κεντρικά ο τοπικά εκλεγμένος και στην θέση του δεν μπαίνει κάποιος άλλος από τους Κούρδους αιρετούς της περιοχής αλλά έρχεται ένας ¨φυτευτός¨  από την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Ίσως θα ήταν και καλύτερα να τις καταργούσαν εντελώς τις εκλογές εκεί… Τουλάχιστον θα ήταν πιο τίμιο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: