12 Αυγούστου, 2016

Η ΡΩΣΙΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΗΝ GOOGLE

 

Πρόστιμο που φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ(438 εκατομμύρια ρούβλια) επέβαλαν οι ρώσικες αρχές που είναι αρμόδιες για τον ανταγωνισμό στη GOOGLE  με την κατηγορία κατάχρησης της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

Σε ανακοίνωσή της η Έλενα Ζάγιεβα, η υπεύθυνη του τομέα υψηλής τεχνολογίας της ρωσικής FAS δηλώνει, “Είμαστε βέβαιοι ότι η ποινή αυτή θα ευνοήσει την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά λογισμικού για κινητά τηλέφωνα στη Ρωσία, κάτι που θα έχει θετικές συνέπειες για τους πελάτες”.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Yandex, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού της Ρωσίας, προσέφυγε εναντίον της GOOGLE, λόγω μείωσης του μεριδίου της στην αγορά.

Η FAS έκρινε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι η αμερικανική εταιρεία έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της καθώς διέθετε προεγκατεστημένες εφαρμογές σε κινητά και τάμπλετ που λειτουργούν με το Android

Tο δικό της λειτουργικό σύστημα, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευσε την εγκατάσταση εφαρμογών των ανταγωνιστών της. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την απόφαση “πριν αποφασίσει ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές της”. 

Μέχρι να γινει αυτό “εξακολουθούμε να συζητούμε με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές, τους κατασκευαστές και τους σχεδιαστές προγραμμάτων να επωφεληθούν κατά το μέγιστο δυνατό από το Android στη Ρωσία”, πρόσθεσε. 

Αλλά δεν είναι μόνο η Ρωσία που κυνηγάει την GOOGLE. Πολλές άλλες χώρες έχουν κινηθεί νομικά ενάντια της και σχεδόν όλες, λόγω του λειτουργικού συστήματος Android.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: