18 Αυγούστου, 2016

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

 

Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε ότι όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία είναι πρόσφυγες. Μόνο κάποιος αφελής θα πίστευε ότι δεν κάνουν ό,τι μπορούν για να ‘αναγκάσουν’ τους Έλληνες να τους διασώσουν.
Μόνο κάποιος αφελής δε θα πίστευε ότι υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα Τούρκων που εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Είναι σαφή κάποια πράγματα. Είναι δεδομένα. 

Πρώτον υπάρχουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Επιλέγουμε το πρόθεμα λάθρο- καθώς δεν ακολουθούν τη νόμιμη οδό εισόδου στην χώρα, αντιθέτως ‘εισβάλλουν’ σε αυτήν, με το έτσι θέλω.

Θα παρατηρήσετε ότι ενώ όλοι ‘πνίγονται’ υπάρχει και ένας κύριος (τον δείχνει το βέλος), που ‘πατώνει’. Προφανώς λοιπόν τα νερά δεν είναι βαθιά, όπως υποδύονται όλοι οι υπόλοιποι συνεπιβάτες του.

Το ‘θέατρο’ αυτό γίνεται για να ακολουθήσει το λιμενικό τη διεθνή νομοθεσία που επιβάλλει τη διάσωση των ναυαγών και τη μεταφορά τους, με ασφάλεια στην ξηρά. Τώρα πως γίνεται να ‘πνίγονται’ στο μισό μέτρο ύψος θαλάσσης… άγνωστο.

Δεύτερο είναι τα κυκλώματα δουλεμπόρων. Είναι γνωστό ότι στην Τουρκία υπάρχει μαφία που διακινεί ανθρώπους, ακόμα και από την Αφρική, στην Ελλάδα- Ευρώπη.

Όλα αυτά με την ανοχή του Ερντογάν, ο οποίος απειλεί ανοικτά να ‘πνίξει΄ τα νησιά μας στους μετανάστες. Πρέπει να γίνει σαφές από το Μαξίμου και, τον όποιο, ένοικο αυτού ότι το μεταναστευτικό είναι θέμα διπλό.

Θέμα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας της χώρας. Θέμα εσωτερικής ασφάλειας και συνεκτικότητας του κοινωνικού ιστού. Πότε επιτέλους θα δούμε σωστή και σώφρονα πολιτική από τους άρχοντές μας;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: