16 Αυγούστου, 2016

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

 

Διχασμένη, ξανά, εμφανίζεται η κυβέρνηση. Αφορμή, αυτή τη φορά, η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών. Αφενός μεν στελέχη της κυβέρνησης μιλούν ανοικτά για την ανάγκη ανανέωσης τη λαϊκής εντολής, αφετέρου δε επισήμως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Αρχικά στην κυβέρνηση πίστευαν ότι θα έχουν ένα εύκολο και χαλαρό καλοκαίρι. Αμ δε. Οι περικοπές στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις, ο ΕΝΦΙΑ και οι κυβερνητικές φιέστες, έφεραν και πάλι στο επίκεντρο των συζητήσεων το θέμα των πρόωρων εκλογών.

Οι δύο πλευρές εντός ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιχειρήματα να επιδείξουν. Αυτό που είναι άγνωστο είναι το κατά πόσο η κυβέρνηση θα αντέξει τη δεύτερη αξιολόγηση, που έχει εξαιρετικά επώδυνα μέτρα και κυρίως ανοίγει τα εργασιακά.

Το γεγονός πάντως είναι πως αμφότερες πλευρές φοβούνται μήπως τελικά οδηγηθεί η κυβέρνηση σε εκλογές είτε τώρα είτε αργότερα, υπό την πίεση της πραγματικότητας. 

Μεταναστευτικό, εθνικά, οικονομικά, πτώση ΑΝ.ΕΛ κάτω από το 3%, πτώση Λεβέντη κάτω από το 3% δείχνουν ότι όχι μόνο χειροτερεύει η κατάσταση αλλά χάνονται και οι κυβερνητικοί σύμμαχοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: