02 Αυγούστου, 2016

ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ ΡΩΣΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

  

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν καταρρίφθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σε ανθρωπιστική αποστολή.«Την 1η Αυγούστου, στην επαρχία Ιντλίμπ, πυρά από το έδαφος κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 ενώ επέστρεφε στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ μετά την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως διευκρινίστηκε, στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία μέλη πληρώματος και δύο αξιωματικοί του ρωσικού Κέντρου συμφιλίωσης των εμπολέμων μερών στη Συρία.

«Είχαν ηρωικό θάνατο ενώ βρίσκονταν σε ανθρωπιστική αποστολή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. Όπως είπε, το ελικόπτερο είχε προσπαθήσει να αλλάξει πορεία ώστε να αποφύγει κατοικημένες περιοχές και απώλειες αμάχων.

Ο Πεσκόφ τόνισε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να μάχεται κατά της διεθνούς τρομοκρατίας «σε όλα τα μέτωπα» παρά τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους. Την Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών στο διαδίκτυο, με το οποίο καλεί τα μέλη του να εξαπολύσουν κάνουν τζιχάντ εναντίον της Ρωσίας.

Συρία:Δοχεία με τοξικά αέρια έπεσαν στην περιοχή που καταρρίφθηκε το ρωσικό ελικόπτερο.

 
Εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας της Συρίας δήλωσε στο Reuters ότι 33 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά επηρεάστηκαν από το αέριο που έπεσε στην Saraqeb. 

Δοχεία με τοξικά αέρια εκτοξεύτηκαν τη νύχτα από ελικόπτερο στην περιοχή που καταρρίφθηκε χθες το ρωσικό ελικόπτερο σύμφωνα με συριακή υπηρεσία διάσωσης που επιχειρεί στην περιοχή. Ευπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας της Συρίας δήλωσε στο Reuters ότι 33 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά επηρεάστηκαν από το αέριο που έπεσε στην Saraqeb. 

Η ομάδα διάσωσης δημοσίευσε βίντεο στο YouTube που δείχνει μερικούς ανθρώπους που προσπαθούν να αναπνεύσουν και τελικά τους δίνονται μάσκες οξυγόνου για να τα καταφέρουν. Στα πέντε χρόνια του εμφυλίου πολέμου και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έχουν αρνηθεί τη χρήση χημικών όπλων. 

Οι δυτικές δυνάμεις λένε ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για διάφορες χημικές επιθέσεις ενώ η συριακή κυβέρνηση και η Ρωσία έχουν κατηγορήσει τις δυνάμεις των ανταρτών για τη χρήση δηλητηριωδών αερίων. 

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, είπε ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο μεταφορών τύπου Mi-8 καταρρίφθηκε αφού είχε προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι και γυρνούσε στην αεροπορική βάση της Ρωσίας Khmeimim, στη δυτική επαρχία της Λατάκειας.  

Καμία ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ελικοπτέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: