24 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Απόλυτα καθησυχαστικός πως ο ισχυρός σεισμός της Ιταλίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, λόγω απόστασης και λόγω μεγέθους, να προκαλέσει διέγερση των ρηγμάτων στην Ελλάδα εμφανίζεται ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Από τους 105.548 υποψήφιους, συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα ΤΕΙ, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 72.973 υποψήφιοι.

Με κεντρικό σύνθημα «δίκαιη ανάπτυξη» θα εμφανιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας, συνδυάζοντας το πακέτο των κυβερνητικών υποσχέσεων με νέα επίθεση στην αντιπολίτευση και καταγγελίες ότι υπηρετεί «οργανωμένα συμφέροντα».

Εντός της ημέρας θα γίνει η καταβολή της 14ης δόσης της κάρτας σίτισης με τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 120.921 άτομα. Η δαπάνη κινείται στα επίπεδα των 13,6 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός στη χώρα το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη.

Με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Κόσμος:Ισχυρή σεισμική δόνηση 6 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην κεντρική Ιταλία με τη χώρα να ζει τις ημέρες του καταστροφικού σεισμού του 2009 στην Λ' Άκουιλα.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Ρώμη και τη Βενετία, ενώ οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 18. Ζωντανά εικόνα από τις επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων.Η Ιταλία είναι μια χώρα που δοκιμάζεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς και εκτεταμένες καταστροφές.

Ευρύτατη στρατιωτική επιχείρηση πραγματοποιούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με τη συνδρομή των ΗΠΑ στα σύνορα, αλλά και εντός της Συρίας, με στόχο να «καθαρίσουν» την περιοχή από πυρήνες τζιχαντιστών. Στο στόχαστρο η πόλη Τζαραμπλούς.

Το FBI και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ ερευνούν τις καταγγελίες περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων της εφημερίδας New York Times και άλλων ειδησεογραφικών οργανισμών των ΗΠΑ. 

Πανικό σκόρπισε το «χάπενινγκ» που διοργάνωσε τσεχική οργάνωση στο κέντρο της Πράγας με στόχο να δείξει πόσο κακό είναι το Ισλάμ για την Ευρώπη. Εμφανίστηκαν με τζιπ σε κεντρική πλατεία και διοργάνωσαν «μαϊμού» παρέλαση ενόπλων με σημαίες παρόμοιες με εκείνες του Ισλαμικού Κράτους.

Οικονομία:Θέση υπέρ του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αναμένεται να λάβει με παρέμβασή της η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ανώνυμες ευρωπαϊκές πηγές.Ούτε μέσω κατασχέσεων δεν μπορεί ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών να εισπράξει τους φόρους που έχουν επιβληθεί.

Η Φορολογική Διοίκηση εκδίδει μαζικά ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών καταθέσεων σε μια προσπάθεια συρρίκνωσης των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, πλην όμως τα υπόλοιπα των λογαριασμών αποδεικνύονται ανεπαρκή για την είσπραξη των φόρων με το ζόρι.

Στους νομούς που θεωρούνται από τους πιο εύπορους στην Ελλάδα, από πλευράς είτε τουριστικής είτε μεταποιητικής δραστηριότητας, καταγράφονται τα μεγαλύτερα φέσια της ΔΕΗ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Κέρκυρα και η Λάρισα.

Με επιπλέον κόστη όπως το περιβαλλοντικό τέλος αναμένεται να επιβαρυνθούν σύντομα οι χρεώσεις του νερού καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί ριζικές αλλαγές και ενιαίους κανόνες στην τιμολόγηση των υδάτων ανάλογα με τη χρήση τους.

Ανοίγει ξανά η ρύθμιση των 100 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες με απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΕ, καθώς οι οφειλέτες εγκαταλείπουν μαζικά τις ρυθμίσεις και πέφτουν τα έσοδα.

Αθλητισμός:Η Πόρτο προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League με το εντυπωσιακό 3-0 επί της Ρόμα στο «Ολίμπικο». Σκορ που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γηπεδούχοι αγωνίζονταν με εννέα παίκτες σχεδόν σε όλο το β' ημίχρονο.

Στα υπόλοιπα ματς, το... χάρο με τα μάτια τους είδε η Σέλτικ, καθώς η Χάποελ Μπερ Σεβά νίκησε 2-0, έχασε πέναλτι και εάν έφτανε στο 3-0 θα άφηνε τους Κέλτες εκτός ομίλων! Εκεί, όμως, θα βρεθεί ο Λεονάρντο Ζαρντίμ με τη Μονακό αποκλείοντας τη Βιγιαρεάλ.

Παρελθόν θα πρέπει να θεωρείται ο Νάνο από τον Παναθηναϊκό. Την τελευταία στιγμή ο Ισπανός αριστερός μπακ έμεινε εκτός αποστολής για τη μεθαυριανή ρεβάνς με τη Μπρόντμπι κι ο λόγος δεν είχε να κάνει με κάποιο τραυματισμό. Όπως διέρρευσε πριν από λίγο ο έμπειρος παίκτης ετοιμάζεται να υπογράψει σε ομάδα της πατρίδας του, καθώς δε βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ελντερ Μπαρμπόσα... πρόλαβε την ΑΕΚ και ανακοίνωσε πρώτος την αποχώρησή του με προορισμό την Αλ Ουασρ. Ο Πορτογάλος άσος με ανάρτησή του στα social media αποχαιρετά μετά από δύο χρόνια στα «κιτρινόμαυρα» τον κόσμο της Ενωσης, λίγο πριν ανακοινωθεί επισήμως το «αντίο» από την ΠΑΕ.

Ήταν γνωστό από το μεσημέρι της Δευτέρας, πλέον είναι και επίσημο. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρκο Μαρίν, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα από αργά το βράδυ της Κυριακής και αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε το συμβόλαιο του με την ομάδα του Πειραιά.

Η πρόταση διεξαγωγής ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στη Σούπερ Λιγκ δεν έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια του Δ.Σ, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς πρόεδρο με τους εκπροσώπους των ομάδων να συμφωνούν για ψηφοφορία την επόμενη Τετάρτη (31/8). Προσωρινή διοικούσα επιτροπή από Δάρα, Σπανό και Κωστούλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: