09 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Με ενισχυμένες δυνάμεις επιχειρεί η Πυροσβεστική στην Κύμη της Εύβοιας (περιοχή Σουτσίνι), όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Φωτιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Θύμιο Καρύστου. Εν τω μεταξύ, στο «πόδι» ήταν όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική από φωτιές στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, λόγω πτώσεων κεραυνών.

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στην Εκκλησία της Ελλάδος μετά τη νέα επίθεση, με τέσσερις βόμβες μολότοφ στη Μονή Πετράκη. «Πλέον μιλάμε για πλήρη αποθράσυνση των δραστών και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών» αναφέρουν ιεράρχες.

Ενιαίο ολοήμερο πρόγραμμα θα έχουν από φέτος τα νηπιαγωγεία, ενώ οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να αφήνουν τα μικρά στο σχολείο από τις 7:45 στην λεγόμενη «πρόωρη υποδοχή μαθητών» με προϋπόθεση τη συμμετοχή 5 παιδιών.

Tο πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη και θα καθυστερήσει ο κατάπλους στο λιμάνι ή η αναχώρησή του... Το τελευταίο χρονικό διάστημα συχνές είναι οι ανακοινώσεις που αφορούν βλάβες σε επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία (είτε ταχύπλοα, είτε συμβατικά) αλλά και σε «ιπτάμενα δελφίνια».

Σειρά ενδείξεων ότι οι δύο συλληφθέντες Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης είχαν, πιθανόν, τελικό προορισμό χώρο κατασκήνωσης στην Ελαφόνησο, όπου και θα διέμεναν για αρκετές ημέρες, φέρεται να διαθέτουν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί.

Κόσμος:Έπειτα από μία περίοδο διπλωματικών τόνων που σχεδόν ταίριαζαν σε πολεμική αντιπαράθεση, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πηγαίνει στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν:

«Θέλουμε νέα αρχή σε όλους τους τομείς» λέει ο τούρκος πρόεδρος -που εκτός από εξομάλυνση των σχέσεων, θέλει να δείξει την προσέγγιση με τη Μόσχα και στη Δύση, οι σχέσεις με την οποία έχουν επιβαρυνθεί από το κλίμα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Το σχέδιό του για την οικονομία, που ενσωματώνει μεν την πάγια θέση των Ρεπουμπλικανών για λιγότερους φόρους αλλά κρατά σκληρή στάση στο ζήτημα του ελεύθερου εμπορίου, παρουσίασε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια «επανεκκίνησης» της εκστρατείας του εν μέσω δυσκολιών.

Την ίδια ώρα, κι ενώ άλλη μία γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών λέει πως δεν θα τον ψηφίσει, εμπειρογνώμονες του κόμματος απορρίπτουν τον μεγιστάνα ως «επικίνδυνο» για ζητήματα ασφάλειας. 

Ειδικοί του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας που ανέλυσαν τα στοιχεία της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας, ανακοίνωσαν ότι το Boeing 777 έχασε ύψος με μεγάλη ταχύτητα πριν την πτώση του στον Ινδικό. 

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε νοσοκομείο στην πόλη του Κουέτα του Πακιστάν το πρωί της Δευτέρας. Η αστυνομία μιλά για βόμβα που πυροδοτήθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου όταν μεταφερόταν η σορός δικηγόρου που είχε προηγουμένως δεχθεί πυροβολισμούς. 

Την ευθύνη ανέλαβε αρχικά η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν. Αργότερα όμως ανέλαβε την ευθύνη και το Ισλαμικό Κράτος. Διεθνές δικαστήριο καταδίκασε την Δευτέρα έναν Κοσοβάρο, πρώην μέλος της οργάνωσης ανταρτών UÇK. 

Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη για εγκλήματα πολέμου σε βάρος σέρβων αμάχων κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσόβου (1998-1999).

Οικονομία:Εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιλογές που υπάρχουν σε περίπτωση δυσκολιών αντιμετώπισης οφειλών ξεκίνησε η Εθνική Τράπεζα, απευθυνόμενοι σε δανειολήπτες της και καλώντας να επικοινωνήσουν με την τράπεζα για τη δυνατότητα νέων όρων αποπληρωμής δανείων και καρτών.

Το 2015 ήταν μια καλή χρονιά για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, όπως προκύπτει από την έκθεση της Wealth X. Ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 6,4% και ο συνολικός τους πλούτος έφτασε τα 7,7 τρισ. δολάρια (+5,4%). 

Προτίμησαν δε τα μετρητά.Την κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ (ιδιοκτήτρια της Costa Navarino) και μια θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton της Αθήνας.

Μείωση των ποσών, ώστε να αποφευχθεί δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα διαγραφής χαμηλοσυνταξιούχων από τις λίστες του ΕΚΑΣ μελετά η κυβέρνηση για το 2017. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να μην μειωθούν τα 230 ευρώ σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.217 ευρώ. 

Το επενδυτικό κεφάλαιο ΡCP Capital Partners ενδιαφέρεται για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για να επενδύσει έως 2 δισ. ευρώ. 

Σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του επενδυτικού κεφαλαίου Αmandα Staveley στο πρακτορείο Reuters.

Αθλητισμός: Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου είναι πλέον πραγματικότητα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Πολ Πογκμπά από τη Γιουβέντους, σε μία μετακίνηση που υπολογίζεται ότι κόστισε κοντά στα 120 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας το ρεκόρ της πώλησης του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ, το 2013.

Ο 23χρονος Γάλλος μέσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον αγγλικό σύλλογο και αναμένεται να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ζοζέ Μουρίνιο, ενόψει της έναρξης της Premier League. Ο τραυματίας Ομάρ Ελαμπντελαουί απουσιάζει από τη λίστα των παικτών που δήλωσε ο Ολυμπιακός στην UEFA, για τα play off του Europa League.

Αντίθετα, στην λίστα βρίσκεται το όνομα του Αντρέ Μάρτινς, η απόκτηση του οποίου ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Με μία αλλαγή - όπως αναμενόταν - θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός την ευρωπαϊκή του περιπέτεια στα προκριματικά του Europa League.

Ο Αντρέα Στραματσόνι ανακοίνωσε την λίστα που έστειλε η διοίκηση στην UEFA για τα ματς με την Μπρόντμπι. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος (λογίζεται ως ξένος) ήταν αυτός που αφαιρέθηκε και τελικά προστέθηκε το όνομα του Αργεντιμού επιθετικού, Λαουτάρο Ρινάλντι.

Στη λύση του Πάουλο Μπέντο κατέληξε ο Ολυμπιακός. Μετά το «ναυάγιο» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, λόγω των γνωστών αντιδράσεων από τον κόσμο, η διοίκηση αποφάσισε να δώσει τα ηνία της ομάδας στον 47χρονο Πορτογάλο τεχνικό.

Ο οποίος εκτός απρόοπτου θα ανακοινωθεί σήμερα και αύριο θα παρουσιαστεί επίσημα στον Τύπο. Στο μεταξύ, η πρώτη μεταγραφή στην νέα εποχή... Μπέντο, ακούει στο όνομα του Αντρέ Μάρτινς.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πανιώνιος, καθώς η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε την απόλυση του Μαρίνου Ουζουνίδη, μετά τις συζητήσεις που είχε με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι αντιδράσεις των φίλων του Πανιωνίου έπιασαν τόπο και η διοίκηση ταυτίστηκε μαζί τους, με τον Ουζουνίδη να μένει άνεργος, λίγες ημέρες πριν από τη σέντρα. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Πανιώνιου, Χρήστος Δάρας, και ο αθλητικός διευθυντής, Νίκος Ζαμάνης, προχώρησαν σε κοινή δήλωση σχετικά με την λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: