04 Αυγούστου, 2016

ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ Η ΠΤΩΣΗ

 

Η πτώση των αθέατων αστέρων της εξουσίας!..Παρακολουθώντας την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τα θέματα της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν πίστευα ότι θα έβλεπα και θα άκουγα όλα αυτά που γίνονται εκεί μέσα.

Αν εξαιρέσουμε ορισμένες υπερβολές των ερωτώντων βουλευτών, που σε κάποιο βαθμό είναι δικαιολογημένες, διότι είναι ελάχιστος ο χρόνος που πρέπει να υποβληθούν ερωτήσεις για τα πεπραγμένα δεκαετιών, από τις ερωταπαντήσεις και μόνον αποκαλύπτονται «πράγματα και θαύματα», που ούτε καν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε σε άλλες εποχές!

Δεν ξέρουμε τι συμπεράσματα θα βγουν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και ποιοι από τους μάρτυρες θα οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη ή θα πάνε στα σπίτια τους. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι οι πολύωρες συζητήσεις απομυθοποίησαν ανθρώπους των οποίων το όνομα είχε περιβληθεί με μια μυθική χρυσόσκονη!

Άκουγες, για παράδειγμα, ηχηρά ονόματα (Ψυχάρης, Μπόμπολας, Αλαφούζος κλπ) και σε έπιανε ένα δέος απέναντι σ’ αυτούς, δεδομένου ότι επί δεκάδες χρόνια και μόνον το όνομά τους ήταν αρκετό για να δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση στον κόσμο!..

Βλέποντάς τους όμως να κάθονται επί ώρες σε ένα έδρανο της Βουλής και ν’ απαντούν υποχρεωτικά στις ερωτήσεις των βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής, έχεις την αίσθηση ότι η αχλή αυτού του μυστηρίου κατέπεσε και οι πάλαι ποτέ ηγετικοί αστέρες των τηλεοπτικών παρασκηνίων των ΜΜΕ αποκαθηλώθηκαν στα μάτια των θεατών!

Κακά τα ψέματα!.. Οι μεγάλοι εκδότες εδώ και πολλές δεκαετίες είχαν στα χέρια τους την πραγματική εξουσία. Την ισχυρή και κραταιά εξουσία. Επιτυγχάνοντας να έχουν στα χέρια τους τη δύναμη του Τύπου κατάφερναν «να έχουν στα πόδια τους» (και επιτρέψτε μου τη φράση που χρησιμοποίησα) όλους σχεδόν τους πολιτικούς, που κυβερνούσαν αυτόν τον τόπο.

Δεν υπήρχε περίπτωση να θέλει ένας πολιτικός να μπει στη Βουλή και να μην έχει εξασφαλίσει πρώτα «τις ευλογίες» του όποιου Μπόμπολα ή του όποιου Ψυχάρη, ώστε όχι μόνο να εισέλθει στο Κοινοβούλιο, αλλά και να προβάλλεται αφειδώς από τα κανάλια τους! Δεν είναι τυχαίο το πάθος ορισμένων εξ αυτών των πολιτικών, που θεωρούνταν προβεβλημένα άτομα, να υπερασπίζονται στη Βουλή τα λεγόμενα «διαπλεκόμενα» άτομα!

Τα γράφει σήμερα ο τύπος: «Αυτούς που προσκυνούσαν οι ταλαίπωροι βουλευτές όλων των κομμάτων με αντάλλαγμα δύο λεπτά εμφάνιση στα κανάλια της συμφοράς, τώρα αποδεικνύεται ότι ήταν μια συμμορία, που είχε επιβάλλει την ομερτά σε ένα πολιτικό σύστημα της πλάκας.

Με τέτοιους νταβατζήδες και τέτοιους πολιτικούς ήταν νομοτελειακό η Ελλάδα να φτάσει στη χρεοκοπία…». Ακόμη περισσότερο οι «αθέατοι αστέρες» της εξουσίας, οι οποίοι δεν είχαν μόνον μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στα χέρια τους, αλλά και τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά συγκροτήματα του τόπου.

Έτσι, δια του τρόπου αυτού, εκβιάζοντας τις κυβερνήσεις, έπαιρναν τα μεγάλα έργα και ασφαλώς τα λεγόμενα «θαλασσοδάνεια» για τα οποία δεν λογοδοτούσαν πουθενά, αφού, ούτως ή άλλως, ο λαός πλήρωνε τις όποιες ανομίες τους!

Είπαμε: Δεν ξέρουμε τι συμπεράσματα θα βγουν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και ποιοι από τους μάρτυρες θα οδηγηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη ή θα πάνε στα σπίτια τους.

Ξέρουμε, όμως, ότι υπήρχαν ορισμένοι μεγάλο-δημοσιογράφοι, πραγματικά φερέφωνα της εξουσίας και των αφεντικών τους, οι οποίοι αμείβονταν στα κανάλια αυτά των μεγαλοεργολάβων-εκδοτών με αστρονομικά ποσά!

Χρήματα τα οποία προέρχονταν από τα δάνεια των τραπεζών, και κατά συνέπεια πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε τα χρήματα αυτά κάποια στιγμή να επιστραφούν στις τράπεζες, δηλαδή στον ελληνικό λαό
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: